loading...
اسمان بسیج
خسرو محمدزاده بازدید : 249 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

 

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای:
به مذاکره خوشبین نیستم ولی باذن‌الله از آن ضرری هم نمی‌کنیم/ در میان ملت‌ها آمریکا منفورترین قدرت‌هاست/ همه گزینه‌ها روی میز باشد؛ چه غلطی می‌خواهند بکنند؟

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(یکشنبه) در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار در دیدار پرشور هزاران نفر از دانشجویان و دانش آموزان، با بیان تحلیلی مهم از ریشه های دشمنی استکبار با ملت ایران ضمن اعلام حمایت جدی و محکم از مسئولان پرتلاش مذاکرات جاری تأکید کردند: سوابق عملکرد امریکا نشان می دهد موضوع هسته ای تنها بهانه ای برای ادامه دشمنی با ایران است. لبخند فریب گرانه دشمن کسی را دچار خطا نکند. اگر از مذاکرات نتیجه گرفته شود چه بهتر، اگر نه اثبات این توصیه مکرر است که برای حل مشکلات باید نگاه به درون داشته باشیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سه حادثه تاریخی روز 13 آبان، فرمودند: تبعید امام(ره) در سال 1343 به دلیل سخنرانی ایشان بر ضد کاپیتولاسیون که به مأموران و نظامیان امریکایی در ایران، مصونیت قضایی می بخشید، کشتار بیرحمانه دانش آموزان در تهران به دست مأموران رژیم دیکتاتورِ مورد حمایت امریکا در سال 1357 و حرکت متقابل و شجاعانه دانشجویان در تسخیر سفارت امریکا در سال 1358، هر سه، به نحوی به دولت امریکا مربوط است، و به همین علت روز 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار نامگذاری شده است.

ایشان سخنان خود را با تبیین واژه قرآنی استکبار ادامه دادند اما پیش از آن یک نکته را متذکر شدند و افزودند: جوانان مؤمن و شجاع دانشجو که در سال 1358، سفارت امریکا را تسخیر کردند، حقیقت و هویت واقعی این سفارتخانه را که در واقع لانه جاسوسی بود، کشف کردند و در مقابل دیدگان مردم دنیا قرار دادند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در آن روز، جوانان ما نام سفارت امریکا را لانه جاسوسی گذاشتند و امروز بعد از گذشت بیش از سه دهه، سفارتخانه های امریکا در کشورهای اروپایی که شرکای امریکا هستند، لانه جاسوسی نامگذاری می شود که این موضوع نشان می دهد جوانان ما بیش از سی سال، از تقویم تاریخ دنیا جلوتر بودند.

 

در ادامه مطلب بخوانید...



حضرت آیت الله خامنه ای بعد از بیان این نکته، درخصوص معنای استکبار فرمودند: استکبار به انسانها و دولتهایی اطلاق می شود که دخالت در امور ملتهای دیگر و تحمیل بر دیگران را حق خود می دانند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند.

ایشان افزودند: نقطه مقابل استکبار، ملتها و انسانهایی هستند که زیر بار زورگویی، مداخله جویی و تحمیل قدرت استکباری نمی روند و با آن مبارزه می کنند که ملت ایران از اینگونه ملتهاست.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه دولت امریکا دولتی استکباری است که برای خود حق مداخله در امور همه ملتها را قائل است، افزودند: ملت ایران با انقلاب خود، در واقع در مقابل زورگویی و تسلط امریکا ایستاد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، ریشه مستکبرین را در داخل قطع کرد و برخلاف برخی کشورها، این کار را نیمه تمام نگذاشت که چوب آن را بخورد.

ایشان با تأکید بر اینکه مماشات با مستکبر، هیچ فایده ای برای کشورها و ملتها ندارد، فرمودند: رویکرد استکباری امریکا موجب شده است ملتها نسبت به آن، یک حس بی اعتمادی و بیزاری داشته باشند ضمن اینکه تجربه نشان داده است هر ملت و دولتی که به امریکا اعتماد کند، ضربه خواهد خورد، حتی اگر از دوستان امریکا باشد.

رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص به چند نمونه تاریخی از جمله اعتماد دکتر مصدق به امریکاییها و پاسخ امریکا با کودتای 28 مرداد و همچنین بی وفایی امریکاییها به محمدرضا پهلوی بعد از فرار او از ایران، اشاره و تأکید کردند: امروز، در میان ملتها، منفورترین قدرتها، امریکا است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اگر امروز یک نظرسنجی عادلانه و سالم در دنیا، انجام شود، دیدگاه مردم دنیا، به هیچ دولتی به اندازه دولت امریکا، منفی نخواهد بود.

ایشان در جمع بندی این بخش از بیانات‌شان تأکید کردند: بنابراین موضوع ستیزه با استکبار و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، یک مسئله اساسی و برخاسته از تحلیلی درست است.

رهبر انقلاب اسلامی، همه جوانان را به تحلیل صحیح و دقت در موضوع مبارزه با استکبار توصیه کردند و افزودند: جوانان اول انقلاب نیازی به تحلیل در مورد مبارزه با امریکا نداشتند زیرا ظلم و ستم امریکا و حمایت آن از رژیم بی رحم طاغوت را دیده بودند اما جوان امروز باید با تحقیق و تحلیل درست دریابد که چرا ملت ایران با استکبار و رویکردهای امریکا مخالف است و دلیل بیزاری ملت ایران از امریکا چیست؟

رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان چند نکته مهم و اساسی درباره مسائل جاری با امریکا پرداختند. ایشان، ضمن حمایت از مجموعه مسئولان و مذاکره کنندگان با پنج به علاوه یک، تأکید کردند: اینها فرزندان انقلاب و مأموران جمهوری اسلامی هستند که با تلاش فراوان در حال انجام دادن مأموریت سخت خود می باشند و «هیچ کس نباید آنها را تضعیف کند، مورد توهین قرار دهد یا سازشکار بداند».

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه مذاکرات با شش کشوری که امریکا نیز جزو آنهاست فقط درباره مسئله هسته ای است ولاغیر، افزودند: باذن الله از این مذاکرات ضرری هم نمی کنیم بلکه تجربه ای در اختیار ملت قرار می گیرد که مثل تجربه تعلیق موقت غنی سازی در سالهای 82 و 83، ظرفیت فکری و تحلیلی مردم را بالا خواهد برد.

رهبر انقلاب در تشریح بیشتر نتایج آن تجربه ملی افزودند: یک دهه قبل در مذاکرات با اروپایی ها، با نوعی عقب نشینی، تعلیقی را که در واقع تحمیل شده بود، پذیرفتیم اما بعد از دو سال تعلیق و تعطیلی بسیاری از کارها، همه فهمیدیم که حتی با این گونه کارها، مطلقاً امیدی به همکاری طرفهای غربی وجود نخواهد داشت.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اگر این کار را نمی کردیم ممکن بود برخی مدعی شوند که اگر یک بار عقب نشینی می کردید مشکلات حل و پرونده هسته ای عادی می شد، اما با تجربه تعلیق موقت، همه درک کردند که طرفهای ما دنبال اهداف دیگری هستند، لذا کار و پیشرفت را مجدداً شروع کردیم.

ایشان تفاوت وضع هسته ای امروز ایران با یک دهه قبل را تفاوت از زمین تا آسمان خواندند و ضمن اعلام حمایت جدی و محکم از مسئولان مسائل جاری با امریکا افزودند: به مذاکرات جاری خوش بین نیستم چرا که معلوم نیست نتایجی را که ملت انتظار دارد به همراه بیاورد اما معتقدیم این تجربه ایرادی ندارد به شرط اینکه ملت بیدار باشد و بداند چه اتفاقی دارد می افتد.

رهبر انقلاب با انتقاد شدید از برخی عناصر «تبلیغات چیِ ساده لوح یا مغرض» افزودند: بعضی با خط گیری از رسانه های بیگانه در تلاشند با گمراه کردن افکار عمومی، اینگونه القا کنند که اگر در مسئله هسته ای تسلیم شویم، همه مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی حل می شود.

ایشان در اثبات بطلان این ترفند تبلیغاتی، به توطئه ها و طرحهای ضد ایرانی آمریکا قبل از مطرح شدن بحث هسته ای ایران استناد کردند و از همه ملت بویژه جوانان دانشجو و دانش آموز خواستند که در این زمینه تفکر و تأمل کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای با طرح چند سؤال افزودند: آیا اول انقلاب که امریکا تحریم های ایران را برقرار کرد و آن را ادامه داد مسئله هسته ای در میان بود؟ آیا هنگام هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران و قتل عام 290 سرنشین آن، بهانه ای به نام مسئله هسته ای وجود داشت؟ آیا در سالهای اول انقلاب که امریکایی ها طرح کودتای پایگاه شهید نوژه را اجرا کردند موضوع هسته ای مطرح بود؟ آیا حمایتهای تسلیحاتی و سیاسی امریکا از گروههای ضد انقلاب پس از پیروزی انقلاب به علت فعالیتهای هسته ای ایران بود؟

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به پاسخهای منفی این سئوالات تأکید کردند: بنابراین مسئله هسته ای، بهانه ای بیش نیست و فرضاً اگر روزی این مسئله با عقب نشینی ما حل شود آنها برای ادامه دشمنی با ایران عزیز، دهها بهانه دیگر از جمله پیشرفتهای موشکی، مخالفت ملت ایران با رژیم صهیونیستی و حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت را مطرح می کنند.

رهبر انقلاب اسلامی پس از استناد به این واقعیات تأکید کردند: دشمنی امریکایی ها با جمهوری اسلامی به این علت است که ملت ایران با رد خواستهای آنها، معتقد است امریکا علیه ایران هیچ غلطی نمی تواند بکند.

ایشان افزودند: امریکا با موجودیت جمهوری اسلامی و با «نفوذ و اعتبار و اقتدار نظام منتخب ملت ایران»، مخالف است. همانگونه که اخیراً یکی از سیاستمداران و عناصر فکری امریکا به صراحت اعلام کرد ایران چه اتمی باشد چه نباشد خطرناک است چرا که دارای نفوذ و اقتدار است و به قول خودشان هژمونی ایران بر منطقه حاکم شده است.

حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: مسئله هسته ای بهانه است و امریکاییها زمانی از خصومت دست بر می دارند که ملت ایران، به ملتی منزوی، بی اعتبار، و بی احترام تبدیل شود.

رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، نگاه به درون و تکیه بر قدرت داخلی را راه حل واقعی مسائل و مشکلات موجود دانستند و خاطرنشان کردند: اگر ملتی به قدرت و تواناییهای خود متکی بود از اخم یا تحریم دشمن متلاطم نمی شود و ما باید دنبال تحقق این هدف باشیم.

ایشان افزودند: همه حرف ما با مسئولان گذشته و امروز این است که برای پیشرفت و گشایش کارها، به ظرفیتهای متنوع و گسترده انسانی، طبیعی و جغرافیایی ایران تکیه کنید.

رهبر انقلاب در همین زمینه تحرک دیپلماسی را هم بسیار لازم خواندند و افزودند: تکیه بر تواناییهای درونی به معنای نفی دیپلماسی نیست اما باید توجه داشت تحرک دیپلماسی تنها بخشی از کار است و محور اصلی، اتکا به توانایی داخلی است که می تواند پای میز مذاکره نیز اعتبار و اقتدار بیاورد.

رهبر انقلاب اسلامی توجه ملت و مسئولان را به این نکته مهم جلب کردند که ایران در مواجهه با دشمنان، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، هیچگاه دچار استیصال نشده و از این پس هم نخواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین دلیل این سخن، افزودند: ما در دهه اول انقلاب، بسیاری از ابزارهای مادی از جمله پول، سلاح، تجربه، سازماندهی و نیروی مسلح کارآمد نداشتیم در حالیکه جبهه مقابل انقلاب اسلامی، یعنی رژیم بعث صدام و قدرتهای غربی و شرقی حامی او، در اوج قدرت و توانایی بودند، ولی نتوانستند ملت ایران را به زانو درآورند.

ایشان گفتند: اکنون شرایط ملت ایران و جبهه مقابل او، با آن سالها کاملاً متفاوت است زیرا جمهوری اسلامی ایران، دارای علم، فناوری، سلاح، اعتبار بین المللی و میلیونها جوان بااستعداد و آماده به کار است در حالیکه جبهه مقابل او یعنی امریکاییها و شرکای آنها، دارای مشکلات عدیده سیاسی و اقتصادی و اختلاف های فراوان هستند.

رهبر انقلاب اسلامی، اختلاف های سیاسی در امریکا و تعطیلی شانزده روزه دولت امریکا، مشکلات بزرگ اقتصادی و کسری درآمد هزاران میلیارد دلاری، و اختلاف های عمیق اروپا و امریکا در مسائل گوناگون از جمله حمله نظامی به سوریه را نمونه هایی از وضعیت کنونی جبهه مقابل ملت ایران برشمردند و تأکید کردند: امروز، ملت ایران، آگاه، مقتدر و دارای پیشرفت است و قابل مقایسه با بیست یا سی سال پیش نیست.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: البته آنها فشار خواهند آورد اما باید با تکیه بر توانایی های داخلی خود این فشارها را تحمل، و از آنها عبور کنیم.

ایشان بار دیگر با حمایت از اقدامات و تلاش های دولت محترم و مسئولان، در عرصه دیپلماسی و مذاکرات، خاطرنشان کردند: این اقدام، یک تجربه و احتمالاً یک کار مفید است. اگر نتیجه گرفته شود چه بهتر اما اگر نتیجه گرفته نشد، معنایش این خواهد بود که برای حل مشکلات، کشور باید روی پای خود بایستد.

رهبر انقلاب اسلامی در عین حال گفتند: توصیه قبلی خود را یک بار دیگر تکرار می کنم؛ نباید به دشمنی که لبخند می زند، اعتماد کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: توصیه من به مسئولین عرصه دیپلماسی و مذاکره این است که مراقب باشید، لبخند فریب گرانه دشمن، شما را دچار اشتباه و خطا نکند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مسئولان، به اظهار نظرها و اقدامات طرف مقابل، دقت و توجه لازم را داشته باشند. آنها از یک طرف لبخند می زنند و اظهار تمایل به مذاکره می کنند اما از طرف دیگر بلافاصله می گویند، همه گزینه ها روی میز است. حالا مثلاً چه غلطی می خواهند بکنند معلوم نیست.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان یکی از سیاستمداران امریکایی که خواستار بمباران اتمی ایران شده بود، خاطرنشان کردند: اگر امریکاییها راست می گویند که در مذاکرات جدی هستند، باید به دهان این افراد یاوه گو بزنند و دهان آنها را خرد کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: دولتی که دارای این توهم است که نسبت به مسائل جهان و مسائل هسته ای، مسئولیت دارد، غلط می کند، که کشور دیگری را تهدید هسته ای کند.

ایشان افزودند: امروز، امریکاییها به دلیل تسلط سرمایه داران قدرتمند و کمپانیهای صهیونیستی بر دولت و کنگره، بیشترین رودربایستی را با محافل و رژیم منحط صهیونیستی دارند و بیچاره ها مجبورند ملاحظه آنها را بکنند اما ما که مجبور نیستیم ملاحظه آنها را داشته باشیم.

رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: ما از روز اول گفتیم، اکنون هم می گوییم و در آینده نیز خواهیم گفت که ما رژیم صهیونیستی را یک رژیم نامشروع و حرام زاده می دانیم.

ایشان با اشاره به هوشیاری ملت و مسئولان خاطرنشان کردند: ما از هر اقدام مسئولان که در جهت مصلحت کشور باشد، حمایت می کنیم اما این توصیه را هم به مردم و مسئولان و بویژه جوانان، داریم که چشم های خود را کاملاً باز کنید زیرا تنها راه رسیدن به اهداف ملت، حفظ آگاهی و هوشیاری است.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان فرمودند: امیدواریم با لطف و عنایت الهی، جوانان با روحیه شاداب خود، کشور را تحویل بگیرند و با ابتکارهای خود، آن را به قله ها برسانند.‌

 

 

ارسال شده توسط رامین از تهران

خسرو محمدزاده بازدید : 186 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

                

ابتدا باید گفت در این واقعیت تردیدی نیست که تیم مذاکره‌کننده کشورمان، فرزندان انقلاب و افرادی مورد

اعتماد و اطمینان هستند و این روزها انجام ماموریت خطیر و تعیین‌کننده‌ای را بر عهده دارند که حمایت و پشتیبانی از آنان را به یک وظیفه دینی و ملی تبدیل کرده است. اما، فرزندان یک خانواده و افراد قابل اعتماد هم می‌توانند علی‌رغم نیت پاک و انگیزه خدمتی که دارند، دچار «خطا» شوند بی آن که خطای آنها به اعتماد و اطمینان ملت نسبت به آنان خدشه‌ای وارد کند. در این حالت، نقد برخی از مواضع و عملکرد تیم هسته‌ای کشورمان، نه فقط «تضعیف» تیم مذاکره‌کننده نیست بلکه، اگر نقدها، منصفانه، دلسوزانه و همراه با ارائه دلیل و سند باشد، می‌تواند به جبران خطا و تصحیح عملکرد منجر شود و این، به مفهوم و معنای حمایت و تقویت اعضای گروه مذاکره‌کننده است. همین جا باید گفت؛ شواهد و قرائن فراوانی در دست است که نشان می‌دهد اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 بعد از ناکامی در فتنه یادشده، پروژه ضربه زدن به نظام اسلامی را در پوشش دروغین حمایت از دولت آقای روحانی و ادعای منافقانه پشتیبانی از تیم هسته‌ای کشورمان، دنبال می‌کنند و دقیقا به همین علت، اصرار دارند هرگونه نقد دلسوزانه و خیرخواهانه را به حساب مخالفت و دشمنی با دولت کنونی و تیم هسته‌ای برخاسته از آن بنویسند.

با این مقدمه که ماهیت و انگیزه نقدهای کیهان را توضیح می‌دهد، اشاره به دو نکته درباره روند مذاکرات هسته‌ای را که این روزها شاهد بوده‌ایم، ضروری می‌دانیم؛
اول: اظهاراتی که مقامات رسمی آمریکا، انگلیس و فرانسه در جریان مذاکرات هسته‌‌ای ایران با گروه 1+5 بر زبان و قلم آورده‌اند، اگرچه کمترین تردیدی باقی نمی‌گذارد که آمریکا و متحدانش قابل اعتماد نیستند ولی این بی‌اعتمادی را نباید و نمی‌توان در نقض برخی از مفاد توافقنامه ژنو جستجو کرد، چرا که با جرأت می‌توان گفت توافقنامه ژنو علیه موجودیت برنامه هسته‌ای کشورمان تهیه و تنظیم شده است، بنابراین بدیهی است که برخلاف آنچه این روزها در شماری از محافل و مجامع سیاسی داخل‌کشور بر سر زبان‌ها و قلم‌هاست، حریف کمترین دلیلی برای نقض توافقنامه نمی‌بیند و نقض هیچیک از مفاد آن را به سود خود ارزیابی نمی‌کند!

درادامه مطلب بخوانید...

مراجعه به متن این توافقنامه - نسخه اصلی و نه، به قول آقایان ظریف و عراقچی، نسخه ‌«FACT SHEET» منتشر شده از سوی کاخ‌ سفید - به وضوح نشان می‌دهد که جای جای آن، با هدف نهایی توقف کامل فعالیت هسته‌ای ایران اسلامی طراحی شده است که در یادداشت روز کیهان 11/9/92 و با عنوان «نه کلاهک، نه کلاه» به موارد مستندی از آن اشاره شده بود. بنابراین سخن از عهدشکنی و نقض پیمان آمریکا و متحدانش درباره متن توافقنامه ژنو نیست، چرا که حریف با زرنگی - بخوانید موذی‌گری - و با بهره‌گیری از کم دقتی و غفلت تیم مذاکره‌کننده کشورمان، هدف نهایی خود را که تضعیف و نهایتا توقف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است، در بندهای اصلی توافقنامه گنجانده است. از این روی آمریکا و متحدان اروپایی‌اش باید خیلی ناشی و تازه‌کار باشند که بخواهند این توافقنامه و یا بخش‌ها و بندهایی از آن را نادیده گرفته و نقض کنند.
آقای دکتر ظریف، وزیر محترم امور خارجه کشورمان در جمع ایرانیان مقیم امارات گفته است «خانم کاترین اشتون با من تماس گرفت که اطمینان بدهد کشورهای 5+1 نسبت به اجرای تعهداتشان جدی هستند»! که باید پرسید؛ چرا جدی نباشند؟ و اساساً با توجه به متن توافقنامه باید هم بر انجام بی‌کم و کاست آن اصرار و تأکید داشته باشند. به بیان دیگر، این حریف است که باید نگران پایبندی ایران به مفاد توافقنامه ژنو بوده و این دغدغه جدی را داشته باشد که مبادا جمهوری اسلامی ایران، از اجرای آن خودداری ورزیده و همه آنچه را که آمریکا و متحدانش از نشست نیویورک تا اجلاس‌های ژنو 2 و ژنو 3 رشته بودند، پنبه کند، که صد البته باید هم چنین کند.
و اما، غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و متحدان اروپایی‌اش از آنجاست که در جریان مذاکرات نیویورک و ژنو 2 و 3، از تلاش برای رسیدن به یک راه حل مرضی‌الطرفین سخن گفته و اطمینان داده بودند که حق قانونی ایران در برخورداری از فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز را مطابق مفاد NPT و پادمان‌های مربوطه محترم می‌شمارند- اظهارات اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل و جان‌کری و وندی‌شرمن در جریان مذاکرات- ولی برخلاف در باغ سبزی که نشان داده و اطمینان عزیزان مذاکره کننده کشورمان را جلب کرده بودند، با شارلاتانیزم دیپلماتیک و بهره‌گیری از بازی «پلیس‌خوب و پلیس بد» که تظاهر اسرائیل به مخالفت با توافقنامه بخش اصلی آن بود، متن توافقنامه را به گونه‌ای تنظیم کرده‌اند که اگر به همان روال به اجرا درآید، توقف برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران اسلامی را درپی خواهد داشت و یا نهایتاً، از برنامه هسته‌ای پیشرفته و بومی کشورمان، فقط فعالیتی در حد و اندازه آزمایشگاهی- و نه صنعتی- باقی می‌ماند! و البته آنگونه که حریف وعده داده است، دسترسی به 7 میلیارد دلار از 100میلیارد دلار دارایی مسدود شده ایران، امکان‌پذیر خواهد بود که در مقابل آنچه داده‌ایم یا قرار است بدهیم، بسیار ناقابل است. دیروز اوباما در جمع صهیونیست‌های مرکز «سابان» با غرور و تکبر به شرح موفقیت‌های خود در مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخت و گفت «کاری که ما کردیم این بود که کمی شیر آب را باز کردیم و همانطور که گفتم؛ حداکثر 7 میلیارد از 100 میلیارد دلار دارایی آنها که در نتیجه تحریم‌های ما مسدود شده است، آزاد خواهد شد... اگر ما بتوانیم به همان روشی که رونالد ریگان با جماهیرشوروی مذاکره می‌کرد و در ضمن آنها را به چالش می‌کشید، درباره برنامه هسته‌ای ایران مذاکره کنیم، در نهایت بر آنها پیروز می‌شویم»!
دوم: وزیر امور خارجه کشورمان در جمع دانشجویان دانشگاه تهران و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که انتقاداتی به توافقنامه ژنو داشت و از فراوانی آنچه داده‌ایم در مقابل ناچیز بودن آنچه گرفته‌ایم گلایه می‌کرد، گفت؛ غربی‌ها از چهارتا تانک و موشک‌ ما نمی‌ترسند بلکه از مردم ایران می‌ترسند. که تا اینجا، سخن سنجیده‌ای است، و بلافاصله افزود «آیا آمریکا که می‌تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد، از سیستم دفاعی ما می‌ترسد»؟! این اظهارنظر نسنجیده از سوی وزیر خارجه کشور و دیپلمات ارشد تیم مذاکره‌کننده، جز بالا بردن دست‌ها به نشانه تسلیم در مقابل تهدید نظامی حریف، مفهوم دیگری ندارد. البته جناب ظریف دو روز بعد سعی کرد اظهارات آن روز خود را تصحیح کند ولی دیگر کار از کار گذشته بود و دشمن پیام تسلیم را گرفته بود! آقای ظریف باید به این نکته بدیهی توجه می‌کردند که مردم مسلمان این مرز و بوم در جریان جنگ تحمیلی 8 ساله با دست خالی در مقابل حمله نظامی مشترک همه قدرت‌های جهانی ایستاده و پیروز از میدان بیرون آمده‌اند. بدیهی است دشمن به خوبی می‌داند که کانون قدرت نظام کجاست و به همین علت از اظهارات وزیر خارجه کشورمان تنها برای توهم‌‌پراکنی درباره ضعف جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند- که در سطح گسترده‌ای چنین کرد- و نه به عنوان دیدگاهی که برخاسته از کانون اصلی قدرت و اقتدار نظام است. دشمن بارها رجز خوانده است که «گزینه نظامی» روی میز است و پاسخ پرصلابت گرفته است که هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. اما، اظهارات وزیر محترم امور خارجه، اگرچه بعدها سعی در اصلاح آن داشت، یک خطای پر آسیب بوده است که انتظار می‌رود از تکرار آن جلوگیری شود. همانگونه که اظهارنظر آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم کشورمان درباره «خالی بودن خزانه»، زیانبار و غیرقابل توجیه بوده و هست. ایشان هم در جلسه رأی اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان تلاش کرد خطای یاد شده را جبران کند ولی...
گفتنی است که در ادبیات گفتمانی و مخصوصا در عرصه دیپلماتیک، وقتی سخنی گفته و یا مطلبی نوشته می‌شود، آنچه مخاطب از آن برداشت می‌کند، ملاک است و نه منظور دیگری که احتمالا گوینده یا نویسنده در نظر داشته است و دقیقا از همین روی اظهارنظر آقای ظریف که ادعای مالکیت امارات بر جزیره ابوموسی را قابل گفت‌وگو دانسته بود نیز نسنجیده و از یک دیپلمات انتظار نمی‌رفت.
و بالاخره؛ اگر حریف این پیام را دریافت کند که خزانه کشور خالی است! و سیستم دفاعی نظام با پرتاب یک بمب منهدم می‌شود! و حق مالکیت قطعی ایران بر جزیره ابوموسی قابل گفت‌وگو است! و... چه انتظاری می‌توان داشت که مارش پیروزی نزند و تیم مذاکره‌کننده کشورمان را دست خالی تصور نکند و...!

منبع: کیهان

خسرو محمدزاده بازدید : 224 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

           

حماسه ماندگار نهم دی بدون شک بی‌نظیرترین حرکت مردمی تاریخ انقلاب اسلامی در حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران بود که فصلی جدید از بصیرت، هوشیاری، دشمن‌شناسی و غیرت دینی و انقلابی در صحیفه تاریخ مبارزات مردم مسلمان ایران رقم زد و روز نهم دی ماه 1388 را به واسطه حرکت عظیم، حیرت‌انگیز و فوق‌العاده مردم، در تاریخ ماندگار کرد.

آنچه در حماسه ماندگار نهم دی رخ داد در واقع برخاسته از حرکتی ایمانی و با انگیزه کاملاً خدایی بود که به هیچ‌وجه با اراده انسانی انجام شدنی نبود و این دقیقا همان نکته‌ای است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بارها در بیانات خود به آن تاکید کرده‌اند و فرمودند: که در نهم دی دست اراده الهی دیده شد وگرنه این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است؛ این چیزها دست من و امثال من نیست.

جریان فتنه پس از انتخابات دهم ریاست‌جمهوری طبق طراحی دشمنان خارجی انقلاب اسلامی تلاش داشت، از اردوکشی‌های خیابانی به عنوان اهرم فشاری برای حذف نظام اسلامی یا لااقل وادار کردن آن به پذیرش فرایند استحاله و کشیدن خط بطلان بر جمهوریت و اسلامیت نظام استفاده کند، پس از مدتی به این نتیجه رسید که «دروغ بزرگ تقلب» بیش از آنچه تاکنون بوده، پتانسیل و ظرفیت به خیابان کشاندن بدنه اجتماعی آنها را ندارد لذا از میانه راه با تعریف مفاهیم جدید و متوسل شدن به آیین‌ها و مراسم انقلاب، سعی داشت به هر نحو مکن، جریان رو به زوال فتنه را زنده نگه دارد.

دلایل انتخاب آئین‌های ملی- مذهبی برای اغتشاش‌آفرینی این بود که اولا حضور خیابانی در آئین‌های ملی و مذهبی نیاز به مجوز قانونی نداشت. ضمنا در چنین روزهایی به دلیل حساسیت رسانه‌ها و افکار عمومی امکان دیده شدن اعتراضات و اغتشاشات افزایش می‌یابد. جریان فتنه با همین استدلال برنامه خود را بر آئین‌ها و مراسم‌های انقلاب اسلامی متمرکز کرد. سوءاستفاده و اغتشاش در آیین نماز جمعه عبادی سیاسی جمعه که محل اجتماع مسلمین است، حمله به سیاست‌های آرمانی انقلاب اسلامی ایران در روز جهانی قدس و ایجاد آشوب و بلوا در روز سیزدهم آبان،‌روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، همین‌طور ایجاد اغتشاش در روز شانزدهم آذر سال 1388 و توهین و جسارت به ساحت مقدس حضرت امام خمینی (ره) و آخرین مورد آن شکستن حرمت ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) توسط این فتنه‌گران را باید در همین راستا قلمداد کرد.

آنچه مهم است، بازخوانی حماسه ماندگاری ا‌ست که به تعابیری انقلاب سوم نام گرفته است، حماسه‌ای که در لحظه‌ای ناب به مدد حمایت از اصل و اصالت انقلاب اسلامی آمد و حیاتی دوباره به آن بخشید.

عده‌ای مشخص شد که دشمن در آنها نفوذ دارد. آنها در نقش پیاده‌نظام بازیچه دشمن شدند و خیانت بزرگی را رقم زدند، برخی با تحلیل‌های غلط در میدان دشمن عمل کردند و حرکت جریان فتنه را تایید کردند، برخی از نخبگان فکری و سیاسی کشور تحت تاثیر تحلیل‌های ناکافی و وابستگی‌های مختلف دنیایی در مقابل فتنه سکوت کردند و برخی نیز در صراط مستقیم انقلاب با تأسی از گفتمان و مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی با فتنه‌گران به موقع مقابله کردند، از مواضع رهبری حمایت کردند و به روشنگری علیه فتنه پرداختند.

این گزارش به ابعاد مختلف فتنه 88 و حماسه ماندگار 9 دی پرداخته است که در ادامه مطلب می‌آید...

 

تبیین موقعیت ممتاز و برتر نظام جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات 88

موقعیت ممتاز و برتر ایران در فن‌آوری هسته‌ای- موفقیت ایران در لبنان، فلسطین، عراق و اثرگذاری جدی نظام جمهوری اسلامی در منطقه و دست برتر ایران در مذاکرات هسته‌ای باعث شده بود که اتحادیه اروپا و آمریکا درخواست جدی برای ادامه مذاکرات 1+5 و قبول شرایط جمهوری اسلامی را داشته باشند، حضور 85 درصدی مردم در انتخابات، در آغاز دهه چهارم حیات نظام جمهوری اسلامی ایران.

لطمه به اعتبار، جایگاه و سرمایه‌های کشور با دروغ بزرگ تقلب

جریان فتنه با دروغ بزرگ تقلب (که بعدها خودشان چه در جلسه در حضور مقام معظم رهبری چه در بازجویی‌ها چه در تحلیل‌های داخلی اذعان کردند که امکان تقلب در سطح گسترده وجود ندارد) و اردوکشی‌های خیابانی و بیانیه‌های تند بعد از آن، ضمن ایجاد تردید بزرگ در نتایج انتخابات در بین مردم موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در منطقه و دنیا متزلزل کرد.

 

قانون‌شکنی و قانون‌گریزی جریان فتنه

مقتضای افراد و جریان‌هایی که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و در چارچوب قانون تصمیم به مشارکت در رقابت‌های انتخاباتی گرفته‌اند، این است که اعتراضات خود را از مجاری قانونی پیگیری نمایند. جریان فتنه نشان داد که قانون و سازوکارهای قانونی نظام را قبول ندارد و با اردوکشی خیابانی و آشوب می‌خواهد به خواسته ناحق خود دست یابد.

براندازی نرم طراحی شده توسط دشمن

فتنه سال 88- در بعد خارجی- از سال‌ها قبل از 88 طراحی و دنبال شده بود. یکی از نشانه‌های آن این است که سناتور «مک کین» کاندیدای جمهوری‌خواهان در انتخابات سال 2008 در سال 1384 دقیقا به «جنبش سبز» با همین نام، اشاره می‌کند و می‌گوید «در ایران، نظام را با جنبش سبز منهدم می‌کنیم» مک کین همان کسی است در جریان یک سخنرانی در فروردین 1386 در ایالت کارولینای شمالی آوازی منسوب به گروه «بیچ بویز» در پشت میکروفون سرود که در آن خوانده شده بود: «بر روی ایران بمب، بمب، بمب، بمب بریزیم...» و البته 10 ماه بعد- 19 بهمن 86 و از عصبانیت خود از جمهوری اسلامی را آشکار کرد. لیکن در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت: «من همچنان اندیشناک (هراسان از) بلند همتی ایرانیان هستم، چراکه چیرگی ایرانی بر منطقه به در ازای تاریخ است.»

همه اسناد و اطلاعات موجود نشان‌دهنده اقدام طراحی شده دشمن، با کپی‌برداری از مدل انقلاب‌های رنگی برای براندازی نرم بود. ثقل زمانی در انجام انقلابات رنگین انتخابات می‌باشد، بدین صورت که با اعلام تقلب در انتخابات از سوی مخالفان، ابطال انتخابات و برگزاری مجدد انتخابات، با مداخله دولت‌های خارجی پیگیری می‌شود. قبل از انتخابات 1388 توسط جریان فتنه در داخل و توسط دولت‌های غربی و رسانه‌های آنها در خارج، با بهره‌گیری از تجربه انقلاب‌های رنگی و آموزش سازمان رای خود از طریق زیر سوال بردن جریان انتخابات تحت عنوان تقلب، یک جریان اجتماعی برای براندازی نظام راه‌اندازی نمودند.

نقش کلیدی آمریکا، سفارتخانه‌های غربی و اتاق‌های فکر

دفاتر ویژه، سفارتخانه‌ها و اتاق‌های فکر در واقع مثلث ابزار غرب برای تغییر در ایران را شکل داده‌اند. مراکز آمریکایی پیش از انتخابات به‌طور گسترده به ادبیات تقلب دامن می‌زدند و برای به آشوب کشیدن ایران از پیروزی قطعی میرحسین موسوی حرف می‌زدند و با برجسته‌سازی فعالیت مخالفان وانمود می‌کردند که نظام سیاسی ایران در آستانه سقوط قرار گرفته است. در بعد خارجی از یک سو محافل آکادمیک و رسانه‌ای آمریکا، از سوی دیگر «دفاتر ویژه» آمریکا در کشورهای مختلف و از سوی دیگر سفارتخانه‌های غربی سه کانونی بودند که طی دو دهه فعالیت گسترده‌ای را با هدف «تغییر در ایران» دنبال می‌کردند.

براساس بررسی‌های انجام شده حداقل 8 «دفتر ویژه» در دبی، بگرام، بیشکک، باکو، سلیمانیه، آمستردام، لندن و واشنگتن به منظور ارتباط‌گیری، هماهنگ‌سازی، آموزش و تجهیز در فاصله سال‌های 1371 تا 1388 راه‌اندازی شده است. این دفاتر زیر نظر سیا و پنتاگون فعالیت می‌کردند. اسناد می‌گویند این دفاتر به سرشاخه‌هایی در تهران وصل بوده‌اند و از طریق این سرشاخه‌ها، نخبگان در حوزه‌های مختلف را شناسایی کرده و در یک برنامه چند لایه و چند مرحله توجیه و هماهنگ می‌شدند و در نهایت به عنوان پیشتازان تحول در نظام سیاسی ایران مورد استفاده قرار می‌گرفتند. سرپل‌های این «دفاتر ویژه» همان حلقه‌هایی بود که در دوره سازندگی و اصلاحات در برخی از دستگاه‌ها سکولاریزه کردن نظام و جامعه ایران در دستور کارشان بود.

علاوه بر این دفاتر ویژه، دست‌کم 17 سفارتخانه غربی شامل سفارتخانه‌های انگلیس، کانادا، استرالیا، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، سوئیس، دانمارک، فنلاند، کره‌جنوبی، ژاپن و... به جمع‌آوری اطلاعات حساس، ارتباط هدفمند با برخی از مراکز نظام، برگزاری جلسات با بعضی از نخبگان سیاسی مخالف نظام دینی، تهیه و تجزیه و تحلیل‌های دوره‌ای و سنجش درجه و ماهیت تغییرات در جامعه ایران مشغول بودند.

بعضی از این سفارتخانه‌ها بخصوص سفارت انگلیس در فتنه سال 1388 به صورت عملیاتی‌تر به مقابله با نظام اسلامی پرداختند به گونه‌ای که بعضی از عوامل سفارتخانه‌های غربی به دلیل حضور مستقیم در آشوب‌های خیابانی بازداشت و محاکمه شدند.

محور سوم، مراکز مرتبط با سازمان جاسوسی آمریکا در واشنگتن است که به طور ویژه روی ایران کار می‌کنند و تعداد واقعی آنها مشخص نیست. یک گزارش بیانگر آن است که حداقل 70 اتاق فکر در آمریکا، روش‌های مقابله با ایران را تئوریزه و فرموله می‌کند و سیاست‌های آمریکا در برخورد با ایران در 33 سال قبل، تحت تاثیر اسناد و گزارش‌های تولید شده در این اطاق‌های فکر است.

میدان دادن به جریانات ضد انقلاب

میدان دادن به جریانات ضدانقلاب اعم از سلطنت‌طلب، بهایی، منافقین، گروهک‌های ضدانقلاب، زنان فاسد و اراذل و اوباش (که از همه این افراد در خیابان‌ها و در حین اقدامات مجرمانه افرادی دستگیر شدند) و حضور این گروه افراد در اردوکشی‌های خیابانی از نتایج عملکرد جریان فتنه بود که اوج آن در حرمت‌شکنی روز عاشورا ظاهر شد.

 حرمت‌شکنی بزرگ عاشورا و قیام مردمی 9 دی

جریان فتنه و ضد انقلاب همراه، با شعارهای خود در روز قدس (نه غزه، نه لبنان) و حرمت‌شکنی‌های روز 13 آبان و 16 آذر (شعارهای حمایت از آمریکا و پاره کردن عکس حضرت امام خمینی رضوان‌الله علیه و حرمت‌شکنی بزرگ عاشورا (آتش زدن خیمه اما حسین(ع) و رقص و پایکوبی در خیابان‌ها) ماهیت ضد دینی و ضد انقلابی خود را نشان دادند.

حرمت‌شکنی روز عاشورا و حمایت سران فتنه از اراذل و اوباش صبر مردم خداجوی را به سر آورد و مردم عاشورایی با قیام خود در یک تظاهرات عاشورایی بی‌نظیر انزجار خود را از توطئه آمریکا و جریان فتنه همسو نشان داد، این حضور در سراسر کشور همه 40 میلیون شرکت‌کننده در انتخابات 22 خرداد را در بر می‌گرفت. شعارهای روز 9 دی مشخص کرد که مردم به هیچ جناحی گرایش ندارند. مردم در 9 دی نشان دادند برای دفاع از انقلاب و نظام و رهبری در صحنه هستند.

قیام تاریخی و ماندگار نهم دی 1388 به تعبیر مقام معظم رهبری؛ حضرت امام خامنه‌ای- دامت برکاته- «یکی از قله‌های فراموش نشدنی»، «حرکت برخاسته از بصیرت»، «شناختن موقعیت و حضور در لحظه‌های مورد نیاز»، «حرکتی در فضای غبارآلود»، «حرکت متکی بر ایمان و اراده الهی» در تاریخ انقلاب اسلامی بود.

مدیریت و مهار فتنه

چهار عامل را می‌توان بعنوان عوامل زمینه‌ساز حماسه 9 دی و مهار فتنه 88 مورد توجه قرار داد. این چهار عامل عبارت است از؛ ایمان و باورهای اعتقادی مردم، رهبری الهی و هوشمندانه مقام معظم رهبری، بصیرت ملت ایران و عاشورای حسینی. حضور مردم در عرصه‌های مختلف از اعتقادات و باورهای دینی آنها سرچشمه می‌گیرد. ایمان مذهبی مردم، عشق به اهل بیت (ع) عامل قدرتمند در تولید قدرت مردمی انقلاب پیروزی‌ها و شکست دشمن بوده است. در آزمون‌های بزرگ دین مداری مردم عنصر تعیین‌کننده و کارگشا بوده است.

رهبری مهم‌ترین عامل در مقابله با فتنه‌ها و عبور از بحران‌ها بوده است. مهم‌ترین عامل آفرینش حماسه 9 دی و باطل السحر کردن فتنه بود. مقام معظم رهبری با مدیریت حکیمانه، تبیین و آشکارسازی ماهیت فتنه با استراتژی مقابله نرم و با بهره‌گیری از قدرت مردمی نظام انرژی و ظرفیت جامعه را به جریان انداخت و با مدیریت مردمی و انقلابی بساط فتنه را جمع کردند پیام‌ها، بیانات و تبیین‌های ایشان اثرات شگرفی داشت و ملت ایران را برای آفریدن حماسه پرشکوه بدون دعوت و فراخوان رسمی برانگیخت.

سیاست و خط مشی رهبری در طول فتنه، جذب حداکثری و دفاع حداقلی و تلاش برای برگشت افرادی که روزی جز نظام بودند به دامن نظام و جدا کردن خط آنها از آمریکا و ضد انقلاب بود. لیکن متاسفانه سران فتنه نخواستند به این کشتی نجات وارد شوند و با ادامه هم‌صدایی و همراهی با پروژه آمریکایی نشان دادند که به اصول نظام پایبند نیستند.

جمهوری اسلامی نظامی مبتنی بر اراده ملت است. بصیرت و بیداری ملت ایران عامل سرنگونی حکومت خودکامه شاهنشاهی، شکل‌گیری انقلاب اسلامی و نظام اسلامی و مقابله با چالش‌ها و تهدیدات مختلف بوده است. مردم در همه عرصه‌ها در این سه دهه نقش آفرین بوده‌اند در هر شرایطی همانند 9 دی که نیاز به حضور بوده با بصیرت و اقدام خود گره‌های بزرگ را باز کرده‌اند و از انقلاب و نظام دفاع کرده‌اند. بنابراین در حماسه 9 دی قدرت مردمی نظام به عنوان منبع قدرت نرم ظهور و بروز یافت. در واقع 9 دی، نه گفتن با قدرت مردمی مبتنی بر مشی انقلاب اسلامی بود. حرکت مردم مبتنی بر نگرش عاشورایی بود. مردم ایران در سخت‌ترین شرایط از کربلا، عاشورا و ابی عبدالله‌الحسین(ع) قدرت گرفته‌اند و درون‌مایه همه حرکت‌های انقلابی و نهضتی مردم عاشورای حسینی بوده است. واقعیت این است هیچ رویداد و حادثه‌ای نمی‌توانست مثل حادثه روز عاشورا ملت ایران را در 9 دی به حرکت درآورد.

بنابراین احساسی که در 9 دی به جریان افتاد با روح عاشورایی در آمیخته شد. عاشورا ستیزی، پرده دری و حرمت‌شکنی‌ها در روز عاشورا مردم را به این رساند که با یک جریان منحرف از جنس لشکر ابن زیاد روبرو هستند. که همزمان با شهادت ابی عبدالله الحسین(ع) و یاران آن حضرت پرچم‌های عزای آن حضرت به آتش کشیده می‌شود. وقتی مسئله امام حسین(ع) و عاشورا به میان آمد این تحرک عمومی و حرکت عظیم بوجود آمد و آمیخته شدن حرکت فتنه با عاشورا ضربه به فتنه را نهایی کرد.

 تداوم ستیزه‌جویی با نظام

پس از 9 دی و 22 بهمن سال 88 توقع بود، جریان فتنه به ندای مردم گوش فرا دهد و از ستیزه‌جویی با نظام دست بردارد. لیکن اطلاعیه‌ها و بیانیه‌های بعدی نشان داد که آنها دنبال ایجاد یک جنبش اجتماعی جهت براندازی نظام هستند و اوج آن در 25 بهمن سال 89 و همراهی آنها با آمریکا در مشابه‌سازی جمهوری اسلامی با حکومت‌های دیکتاتور منطقه و درخواست از مردم جهت حضور در خیابان‌ها بود. با گذشت زمان، جریان فتنه و عناصر خارج‌نشین آنها کاملا خود را به سیاست‌های آمریکا هم‌جهت کردند و امروز این جریان (جنبش راه سبز امید، جریان فتنه و اصلاح‌طلبان همسو) همان مسیری را طی می‌کنند که آمریکایی‌ها ترسیم کرده‌اند. آمریکا می‌خواهد؛ ایران الگوی انقلاب‌های منطقه نباشد و آنها نیز با بیانیه‌ها و نامه‌نگاری‌های خود با سران این جنبش‌ها همین خواسته را پیگیری می‌نمایند، آمریکا می‌خواهد با ایجاد یک جریان اعتراضی و جنبش اجتماعی در داخل کشور همراه با سیاست‌های تحریم و به بهانه نقض حقوق بشر و مباحث هسته‌ای دایره فشار داخل و خارج را بر نظام افزایش دهند و جریان فتنه نیز درست همین خط را دنبال می‌کند.

قیام‌کنندگان 9 دی، هدف راهبرد جدید دشمن

پیام قیام مردمی نهم دی 1388، این بود که امکان فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران، از درون با کپی‌برداری از انقلاب‌های رنگی «جنگ نرم» نمی‌باشد. مردم به نظام اعتماد و دلبستگی دارند. همچنانکه پیام هشت سال دفاع مقدس ملت ایران این بود که؛ امکان براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق «جنگ سخت» وجود ندارد. پیام اسلام خواهی ملت‌ها در تحولات اخیر منطقه و برگزاری اجلاس موفق غیرمتعهدها در ایران این بود که امکان انزوای سیاسی ایران وجود ندارد. بنابراین انقلاب اسلامی را که کانون الهام‌بخشی در منطقه و جهان است، چون امکان براندازی و فروپاشی آن وجود ندارد، باید از طریق افزایش فشار اقتصادی و سیاسی مهار شود.

قدرت آن در داخل و خارج کاهش یابد. 9 دی این پیام را به دشمن انتقال داد که جمهوری اسلامی از عمق مردمی برخوردار است. بنابراین دشمن قیام‌کنندگان 9 دی «دلبستگی و اعتماد ملی» را از طریق فشار اقتصادی هدف قرار داد. تا با ایجاد نارضایتی مردم را ناامید و مایوس سازد.

عبرت‌آموزی از گذشته

اکنون و در شرایط پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و حضور حداکثری ملت و خلق حماسه بزرگ سیاسی و انتخاب دولت تدبیر و امید، سخن از مذاکره مستقیم با دولت آمریکا و حل مشکلات هسته‌ای ایران است؛ در این شرایط، «نرمش قهرمانانه» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شده و انتظار است این تفکر در مذاکرات عملیاتی شود.

...«هیچ‌کس در چشم این دشمنان منفورتر از چهرهی‌ درخشان و آفتاب فروزان امام بزرگوار ما نبود؛ برایش احترام قائل بودند، اما از ته دل دشمنش بودند؛ به خاطر اینکه ایستاده بود، به خاطر اینکه امام با دو خصوصیت بی‌نظیر «بصیرت کامل» و «قاطعیت تمام»- هم خوب می‌دید و درست می‌فهمید، هم قاطع می‌ایستاد- سدی بود در مقابل پیشرفت اینها و در مقابل ناخن زدن و نیش زدن و ضربه زدن اینها؛ لذا با او دشمن بودند. البته عرض کردیم برایش احترام هم قائل بودند، می‌فهمیدند عظمت او را، اما هرچه عظیم‌تر، از چشم آنها مبغوض‌تر؛ امروز هم همین‌جور است؛ هر کسی که در پایبندی به این ارزش اصولی و اصلی، یعنی ارزشی که هویت سیاسی انقلاب را معین می‌کند- لاتظلمون و لا تظلمون- پایبندتر باشد و بفهمد که فهرست مشکلات تولید شده و ایجاد شده دشمنان علیه نظام اسلامی در این چهارچوب می‌گنجد- هر کسی با یک چنین بینشی و با ایستادگی در این راه باشد- همان‌قدر برای آنها مبغوض است. البته عالم دیپلماسی، عالم لبخند زدن است؛ لبخند هم می‌زنند، مذاکره هم می‌کنند، درخواست مذاکره هم می‌کنند، خودشان هم می‌گویند. به یکی از این سیاستمداران غربی چند روز پیش از این گفته بودند شما که می‌خواهید مذاکره بکنید با ایران، خب دشمن است ایران؛ گفته بود خب، آدم با دشمن مذاکره می‌کند دیگر، یعنی اقرار به دشمنی با ایران؛ صریح می‌گویند. علت دشمنی اشخاص نیستند، علت دشمنی این حقیقت و این هویت است. همه آنچه که می‌گویند در این چهارچوب باید تفسیر و تحلیل بشود، در این چهارچوب باید فهمیده بشود.

ما مخالف با حرکت‌های صحیح و منطقی دیپلماسی هم نیستیم؛ چه در عالم دیپلماسی، چه در عالم سیاست‌های داخلی. بنده معتقد به همان چیزی هستم که سال‌ها پیش اسم‌گذاری شد «نرمش قهرمانانه»؛ نرمش در یک جاهایی بسیار لازم است، بسیار خوب است؛ عیبی ندارد، اما این کشتی‌گیری که دارد با حریف خودش کشتی می‌گیرد و یک جاهایی به دلیل فنی نرمشی نشان می‌دهد، فراموش نکند که طرفش کیست؛ فراموش نکند که مشغول چه کاری است؛ این شرط اصلی است؛ بفهمند که دارند چه کار می‌کنند، بدانند که با چه کسی مواجهند، با چه کسی طرفند، آماج حمله طرف آنها کجای مسئله است؛ این را توجه داشته باشند.»

 

خسرو محمدزاده بازدید : 258 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)
خبرگزاری فارس: ۹ نماینده مجلس این بار «فرجی‌دانا» را به کمیسیون آموزش کشاندند

 

کمیسیون اصل 90

تشکیل جلسه با رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور

نشست مشترک با رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونان وی

همچنین کارگروه‌‌های فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، فنی و عمرانی، ارتقای سلامت اداری، قضایی و حقوقی و سیاسی و نظامی کمیسیون اصل 90 به شکایات واصله رسیدگی می‌کنند.

* کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی

طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس

طرح الحاق یک تبصره به ماده 93 آیین‌نامه داخلی

طرح استمرار حقوق مکتسبه غیرمالی نمایندگان

طرح حق شکایت نمایندگان مجلس در همه مراجع قضایی و اداری

طرح اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس درباره نحوه اولویت‌بندی موافقان یا مخالفان برای اظهارنظر در صحن علنی

* کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44

گزارش نظارتی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی

مقایسه تطبیقی مفاد طرح و لایحه اصلاح قانون بخش تعاونی

* کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح تأسیس سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی

طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در کارگروه

* کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری

طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی

طرح ارتقای بهره‌وری در نظام آموزش و پرورش کشور

حضور علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش برای پاسخگویی به سؤالات ایرج ندیمی نماینده لاهیجان، امیرحسین قاضی‌زاده نماینده مشهد و کلات به نمایندگی از 15 نماینده و حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان

حضور رضا فرجی‌دانا وزیر علوم به منظور پاسخگویی به پرسش‌های حامد قادرمزی نماینده قروه و دهگلان به نمایندگی از 4 نماینده، مقداد نجف‌نژاد نماینده بابلسر و حسین آذین نماینده رفسنجان به نمایندگی از 4 نماینده

* کمیسیون اجتماعی

طرح خدمات‌رسانی به ایثارگران

طرح تعیین حدود اختیارات سرپرست وزارتخانه‌ها

لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت پاسخگویی به سؤالات علی ایران‌پور نماینده مبارکه، ایرج ندیمی نماینده لاهیجان، عباسعلی منصوری‌آرانی نماینده کاشان، غلامرضا اسداللهی نماینده تربت‌جام و محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان

حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور پاسخگویی به سؤال فرهاد بشیری نماینده پاکدشت

* کمیسیون اقتصادی

ادامه جمع‌بندی لایحه بودجه 93

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب1366 و اصلاحات بعدی آن

حضور علی طیب نیا وزیر اقتصاد برای پاسخگویی به سؤالات ایرج ندیمی نماینده لاهیجان، مهناز بهمنی نماینده سراب، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه و محمدحسن آصفری نماینده اراک

حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور برای پاسخ به پرسش عوض حیدرپور نماینده شهرضا

* کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

پاسخگویی رحمانی‌فضلی وزیر کشور به سؤالات حسن پوربیگلری نماینده سقز و بانه، حسین طلا نماینده تهران، محمد علیپور نماینده ماکو و چالدران، محمدجواد نظری‌مهر نماینده کردکوی، ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم‌آباد، سیدمحمد بیاتیان نماینده بیجار، رمضانعلی سبحانی‌فر نماینده سبزوار و فتح‌الله حسینی نماینده قصرشیرین

دعوت از سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات به منظور پاسخگویی به سؤالات احمد آریایی‌نژاد نماینده ملایر، ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم‌آباد، حمید رسایی نماینده تهران و سیدباقر حسینی نماینده زابل و زهک

بازنگری پیرامون آیین‌نامه داخلی کمیسیون

* کمیسیون انرژی

ادامه بررسی لایحه بودجه 93

طرح حمایت از صنعت برق کشور

لایحه اساسنامه سازمان انرژی‌های تجدید‌پذیر و بهره‌وری انرژی(ساتیا)

* کمیسیون بهداشت و درمان

طرح ارزیابی زیست‌محیطی ایران

طرح حمایت از مالکیت صنعتی (ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری)

طرح محاسبات عمومی

استماع گزارش رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی درباره تولید واکسن

استماع گزارش کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اطاق ایران وضعیت بخش غذا و دارو کشور

* کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور

حضور سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات

پاسخگویی رحمانی‌فضلی وزیر کشور به سؤالات نمایندگان و نیز بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از استانداری اردبیل

* کمیسیون صنایع و معادن

طرح اداره صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

طرح یک فوریتی حمایت از مالکیت صنعتی

دعوت از نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پاسخگویی به پرسش‌های علی ایرانپور نماینده مبارکه، سیدعبدالکریم هاشمی نماینده میناب، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، قاسم جعفری نماینده بجنورد، عبدالکریم رجبی نماینده مینودشت و شهباز حسن‌پور نماینده سیرجان و بردسیر

* هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی مس ایران

رسیدگی به موضوعات مرتبط با تحقیق و تفحص با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان

نشست مشترک هیئت با مدیرعامل و مسئولان شرکت ملی مس

* کمیسیون عمران

طرح یک فوریتی حمایت از مالکیت صنعتی

طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری

طرح ایجاد رونق در ساخت و ساز و تسهیل صدور پروانه ساختمانی در شهرها

دعوت از حمید چیت‌چیان وزیر نیرو برای پاسخگویی به پرسش‌های یونس اسدی نماینده مشکین‌شهر، غلامرضا اسداللهی نماینده تربت‌جام، محمد دامادی نماینده ساری، علی ایرانپور نماینده مبارکه، حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌دژ، عبدالکریم رجبی نماینده مینودشت و محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان

* کمیسیون فرهنگی

طرح نظام جامع رسانه‌های همگانی

* کمیسیون قضایی و حقوقی

طرح آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح و دادرسی الکترونیکی

جرم سیاسی

حضور وزیر کشور برای پاسخگویی به سؤال ایرانپور نماینده مبارکه

پاسخگویی پورمحمدی وزیر دادگستری به سؤالات جواد کریمی‌قدوسی نماینده مشهد و علی‌اصغر زارعی نماینده تهران

* کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی

ادامه بررسی گزارش کارگروه منابع طبیعی درباره طرح کاهش آلودگی هوای کشور و طرح یک فوریتی الزام دولت به حمایت از استان‌هایی که مورد هجوم پدیده ریزگردها قرار دارند

ارائه گزارش کارگروه منتخب طرح اصلاح قانون تأسیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی

حضور محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی به منظور پاسخگویی به سؤالات محمد دامادی نماینده ساری به نمایندگی از 3 نفر از نمایندگان، کمال علیپور نماینده قائم‌شهر به نمایندگی از 8 نفر از نمایندگان، محمدحسن آصفری نماینده اراک، محمد حسن‌نژاد نماینده مرند و جلفا، ایرج ندیمی نماینده لاهیجان و سیاهکل، امیر خجسته نماینده همدان، حمیدرضا مشهدی‌عباسی نماینده دماوند و فیروزکوه و سیدناصر موسوی‌لارگانی نماینده فلاورجان

بررسی درخواست تقاضای تعدادی از نمایندگان درباره تحقیق و تفحص از عملکرد اداره منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

 

خسرو محمدزاده بازدید : 255 چهارشنبه 17 مهر 1392 نظرات (2)

http://basij.ir/attachment/4014914.jpg

جنگ نرم به دنبال ايجاد تغييرات در درون جامعه ي هدف است و مهم ترين اتفاق در اين راستا به عنوان پايه ي اين تغيير، تحولات ارزشي در يك جامعه مي باشد.

هر جامعه اي با سيستمي ارزشي و يا به تعبيري ديگر با نظامي از ارزش ها روبه روست كه در آن، ارزش ها در عرض همديگر نيستند و بعضي ارزش ها در سلسله مراتب ارزشي جامعه در جايگاهي بالاتر قرار دارند و بعضي ارزش ها نسبت به آن ها ارزش هاي ضعيف تري به حساب مي آيند.

بنابراين ساختارهاي اجتماعي ترجمه ي آن ارزش هاي بنيادي هستند و تعريف ارزش هاي نوع دوم در سايه ي ارز ش هاي مادر به وجود مي آيند و بايد اين نكته را متذكر شد كه اگر بخواهد در جامعه اي تحولات ارزشي صورت بپذيرد، مي بايست سلسله مراتب و نظام ارزشي آن جامعه تغيير كند و ارزش مادر در آن جامعه جابه جا شود و دقيقاً در چنين وضعيتي است كه تحولات ارزشي حاصل خواهد شد.

حال اگر براندازي و يا تغيير ساختارهايي كه بخواهد صورت بگيرد و انجام شود، از جنس براندازي هاي نرم يا بدون خشونتِ با استفاده از ساختار باشد، قطع يقين در كنار بروز تحولات ارزشي، متغيرها و عناصر ديگري نيز مي بايست براي ايجاد چنين تغييراتي حاصل گردد.

دومين عنصري كه پس از وقوع تحولات ارزشي در جامعه زمينه ي براندازي نرم را فراهم مي كند به قدرت رسيدن يك جريان تجديدنظرطلب فكري و سياسي است كه در مجموع، زمينه ي براندازي هاي نرم را با استفاده از ساختار حاكم فراهم مي كند.

سؤال اساسي اينجاست كه جريان تجديدنظرطلب چه جرياني است؟ خيلي واضح است كه اين جريان از يك طرف با اپوزيسيون و از طرفي ديگر، با جريان اصلاحات و يا اصلاح طلب هر 3 در مفهوم تغيير مشترك اند، چرا كه هر 3 به دنبال ايجاد تغيير هستند، اما تفاوت جريان تجديدنظر با جريان اپوزيسيون و يا اصلاح طلب در چيست؟ پاسخ به اين سؤال، ضمن آنكه توانايي شناخت بهتر تجزيه طلبان را براي مقابله با براندازي نرم فراهم خواهد كرد، باعث خواهد شد تا برخي افراد، گروه ها و جريان هايي كه رويكردشان ايجاد تغيير مي باشد و نه براندازي قابليت شناسايي بهتري پيدا كنند.

يكي از تفاوت هاي اساسي در جريان تجديدنظرطلب و اصلاح طلب در اين است كه تجديدنظرطلب ها به دنبال تغييرات بنيادي در نظام ارزش ها و آرمان ها هستند، اما اصلاح طلبان مي گويند ما آرمان ها را قبول داريم، دنبال تغيير در روش ها، سياست ها، فرآيند ها و آدم ها هستيم؛ اما دقيقاً تجديد نظرطلب ها در همين نقطه با جريان اپوزيسيون اشتراكاتي دارند، به اين معنا كه هر دو به دنبال تغييرات ساختاري بنيادي در نظام ارزش ها و آرمان ها هستند.

حال سؤالي كه بايد به آن پاسخ داد اين است كه پس چه تفاوتي ميان دو جريان اپوزيسيون و تجديدنظرطلب وجود دارد؟ پاسخ اين است كه جريان اپوزيسيون، شناسنامه دار و شناخته شده است و از ابتدا، مرزهايش را با مناسبات و ساختارهاي نظام سياسي حاكم، شفاف و روشن كرده است و دقيقاً به همين دليل است كه امكان ورود به ساختار براي تغيير درون آن را ندارد؛ اما جريان تجديدنظرطلب، كه ماهيتاً به دنبال تغيير ساختار است، شناخته شده و يا به معناي اپوزيسيون، شناسنامه دار نيست. به همين دليل، امكان ورود به عرصه ي قدرت و تغيير قدرت از درون ساختار قدرت برايش كاملاً فراهم است.

اين نكته باعث مي گردد كه جريان تجديدنظرطلب، با نفوذ به داخل ساختار و با گرفتن ژست هاي اصلاح طلبانه و با دادن شعارهاي اصلاح طلبي، كه ماهيتي اپوزيسيوني دارد، زمينه ساز براندازي نرم شود.

بنابراين پيچيده ترين مواجهه ي قدرت ها و ساختارهاي قدرت، مناسبات حاكم و يا نظام هاي سياسي با جريان هاي تجديد نظر طلب است؛ چرا كه از يك طرف شعارهاي اصلاح طلبانه مي دهند و از يك طرف ميل به اپوزيسيون دارند. نه اپوزيسيون هستند كه كاملاً شناخته شده، مرزها را مشخص كنند و نه اصلاح طلب هستند كه ميدان عمل و كار را برايشان فراهم كنند.

عنصر سومي كه براي براندازي نرم مورد نياز مي باشد، وجود بسترهاي طبيعي است؛ چرا كه اگر گروه و يا جرياني به دنبال تغيير در ساختارهاي حاكم باشد، به بسترهاي طبيعي همچون آزادي، با اشكال مختلفش (آزادي مطبوعاتي، آزادي بيان، آزادي رسانه اي) و فرآيند تغيير قدرت، يعني انتخابات، نيازمند است. اين مهم حكايت از آن دارد كه براندازي هاي بدون خشونت با استفاده از ساختار در جوامعي انجام مي شود كه از حداقل آزادي ها برخوردارند و فرآيند گردش قدرت در آن ها به صورت انتخابات وجود دارد و از همين روست كه نظام جمهوري اسلامي استعداد اين نوع براندازي ها را دارا مي باشد، چرا كه فرآيند گردش قدرت در آن وجود دارد و دشمن به دنبال تحقق تغييرات اساسي در نظام ارزش ها از يك سو و به قدرت رساندن جريان تجديدنظرطلب در ظاهر اصلاح طلبان از سوي ديگر مي باشد.

حال بايد ديد نمونه ي كلاسيك تئوري مذكور كجاست؟ و اين مفهوم سازي در كدام نمونه ي كلاسيك وجود دارد؟

پاسخ اين است كه نمونه ي آن نظام سياسي شوروي سابق است. كشور شوروي، با همه ي مشكلاتش، تا سال 1985 ميلادي به عنوان يكي از قطب هاي اصلي جهان حضور داشت؛ مشكلاتي كه بعد از سال 1985 نيز همچون گذشته با آن درگير بوده است، اما در اين سال تغييراتي در اين جامعه رخ مي دهد كه منجر به رخدادهاي خاصي مي گردد و آن اينكه «ميخائيل گورباچف» به عنوان رأس هيئت رئيسه ي حزب كمونيست و سپس رهبر اتحاديه ي جماهير شوروي انتخاب مي گردد.

پيچيده ترين مواجهه ي قدرت ها و ساختارهاي قدرت، مناسبات حاكم و يا نظام هاي سياسي با جريان هاي تجديد نظر طلب است؛ چرا كه از يك طرف شعارهاي اصلاح طلبانه مي دهند و از يك طرف ميل به اپوزيسيون دارند. نه اپوزيسيون هستند كه كاملاً شناخته شده، مرزها را مشخص كنند و نه اصلاح طلب هستند كه ميدان عمل و كار را برايشان فراهم كنند.

«پروستاريكا» شعار اصلاحات در شوروي است، اما با گذشت زمان مشخص مي گردد كه در ماهيت «گورباچف» تمايل و يا اعتقاد چنداني به ماركسيست وجود ندارد. اين مسئله آنجايي رخ مي نمايد كه وي سال هاي بعد به وضوح مواضع خود را روشن مي سازد و مي گويد كه ما (گورباچف) و آمريكايي ها در يك چيز مشترك بوديم، هر دوي ما از كمونيسم متنفر بوديم!

در همين زمان، وقتي شوروي درهاي جامعه را به سمت اروپا و آمريكا و در يك كلام دنياي غرب باز مي كند، در واقع آن واگرايي از ارزش هاي كمونيستي و هم گرايي نسبت به ارزش هاي ليبراليستي در جامعه صورت مي گيرد، چرا كه سران اين كشور پيش از اين گفته بودند كه بهترين ارزش و مناسبات ارزشي در شوروي كمونيستي است. وقتي درها باز مي شود و اجتماع، به دليل عدم شناخت دقيق از واقعيت هاي موجود در اروپاي غربي و آمريكا، صرفاً رفاه و پيشرفت هاي اقتصادي را مي بيند و جامعه مقهور آن ارزش هاي رقيب مي شود و نسبت به ارزش هاي خودش دچار واگرايي و نسبت به ارزش هاي رقيب دچار هم گرايي مي شود.

از اين رخداد يك عطش و تشنگي براي غربي شدن در جامعه ي روسيه و شوروي سابق حاصل مي شود و زماني كه هر 3 عنصر در شوروي سابق به وجود مي آيد، يك امپراتوري، بدون حتي شليك يك گلوله، دچار فروپاشي مي شود. اما نكته ي جالب اينجاست كه پس از گذشت بيش از 2 دهه از سقوط شوروي، مشكلات اين جامعه، كه از جنس مشكلات سال 1985 است، همچنان پابرجاست و آن چيزي كه ديگر اثري از آن نيست حضور كشوري ابرقدرت در صحنه ي جغرافياي سياسي به نام «شوروي» است كه صحنه ي بين الملل را به نفع رقيب آمريكايي اش ترك كرده است.(*)

خسرو محمدزاده بازدید : 270 چهارشنبه 17 مهر 1392 نظرات (0)

فراخوان مقاله همایش اقتصاد مقاومتی:

سازمان بسیج کارگری کشور در راستای شناسایی عوامل موثر در مسیر رشد و اعتلای صنعت و تولید کشور و مشکلات، معضلات و موانع پیشرو و با هدف تولید محتوای کاربردی و راه‌حل‌های عملی جهت پیشبرد اهداف و برنامه‌های پنج ساله و سند چشم‌انداز بیست‌ساله در شرایط جدید تحریم با رویکرد اقتصاد مقاومتی و بدون نفت اقدام به برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی با محورهای زیر می‌نماید:

1- منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برای تحقق حماسه اقتصادی

2- نقش فرهنگ کار و تولید در خلق حماسه اقتصادی

3- راهکارهای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی در تحقق حماسه اقتصادی در مقابله با تحریم

4- نقش مبارزه با مفاسد اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی

5- نقش تعاونی‌ها در تحقق حماسه اقتصادی و مقابله با تحریم

6- آسیب‌شناسی فرآیند اجرایی اصل 44 قانون اساسی در عرصه‌های صنعت و تولید

7- شاخصه‌های مدیریت اقتصاد اسلامی بر مبنای توسعه منابع نیروی انسانی در تحقق حماسه اقتصادی

8- نقش مدیریت منابع ارزی در حماسه اقتصادی

9- تبیین نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی

10- تبیین نقش موانع قانونی در خلق حماسه اقتصادی

11- تبیین نقش تشکل‌های مردم نهاد در خلق حماسه اقتصادی

12- تبیین نقش نخبگان در خلق حماسه اقتصادی

13- واکاوی نقش بنگاه‌های مالی و اقتصادی در خلق حماسه اقتصادی

14- نقش پدافند غیرعامل در اقتصاد مقاومتی

صاحب‌نظران می‌توانند مقالات خود را به آدرس [email protected] ارسال نمایند

مهلت ارسال مقالات: 20 آبان 1392

اعلام نتایج داوری: 5 آذر 1392

زمان برگزاری همایش: 13 آذر 1392

 
خسرو محمدزاده بازدید : 259 چهارشنبه 17 مهر 1392 نظرات (0)
http://basij.ir/attachment/5814391.jpg 
اشتغال زنان، به صورتي كه امروز در تعاريف ما جاي گرفته، نقش هاي اصلي و مهم او را تحت الشعاع قرار مي دهد. به بيان ديگر، سبك زندگي اسلامي ـ ايراني نه فقط خانه داري را يك شغل بسيار مهم مي داند، بلكه آن قدر براي نقش هاي مادري و همسري زن ارزش قائل است كه ديگر نقش هاي وي را در سايه ي اين دو وظيفه ي حساس تعريف مي كند.

با نگاهي به آمار و ارقام مشاركت اجتماعي زنان مي توان دريافت اين مهم نيز همانند آمار قبولي دختران در دانشگاه سوار بر منحني صعودي مي تازد و زنان در عرصه ي اشتغال نيز همچون تحصيل مي روند تا از مردان پيشي بگيرند. با وجود اين، اشتغال زنان يكي از مسائلي است كه هنوز هم جاي بحث دارد. از همين رو، همواره كار كردن زن در خارج از خانه، با توجه به ويژگي هاي ذاتي و تأثيرگذار وي در خانواده و نقش هاي بي بديل مادري و همسري، با نگاه هاي منتقد همراه بوده است.

از سوي ديگر، بايد در نظر داشت مشاركت اجتماعي زن، به صورتي كه امروز در تعاريف ما جاي گرفته، نقش هاي اصلي و مهمي را كه سبك زندگي اسلامي ـ ايراني براي وي در نظر گرفته است تحت الشعاع قرار مي دهد. به بيان ديگر، سبك زندگي اسلامي ـ ايراني نه فقط خانه داري را يك شغل بسيار مهم مي داند، بلكه آن قدر براي نقش هاي مادري و همسري زن ارزش قائل است كه ديگر نقش هاي وي را در سايه ي اين دو وظيفه ي حساس تعريف مي كند، زيرا اين نقش ها، بر خلاف ديگر وظايف تعريف شده در ساختار جامعه، هيچ جايگزيني ندارند.

در اين ميان اما بايد ديد مفهوم اشتغال در سبك زندگي اسلامي ـ ايراني چيست؟

آيا خانه داري شغل نيست؟

چرا يك زن زماني شاغل محسوب مي شود كه از محيط خانه فاصله بگيرد؟

اشتغال يك زن آيا وي را با تعدد نقش ها مواجه نمي سازد و حتي در صورت توانايي وي براي ايفاي شايسته ي تمامي اين نقش ها، آيا روح و جسم زن دچار خمودگي و فرسودگي نمي شود؟

با توجه به نيازهاي روحي فرزندان در تعامل با مادر، آيا فرزندان از اشتغال مادر آسيب مي بينند؟

اشتغال زن چقدر بر تعاملات خانوادگي وي و ايفاي نقش همسري اثر دارد؟

آيا ميان افزايش حضور اجتماعي زنان با بالا رفتن سن ازدواج، تأخير در فرزندآوري و كاهش رشد جمعيت كشور ارتباط معناداري وجود دارد؟

در ادامه به اين سؤالات پاسخ مي دهيم.

جايگاه خانه داري در سبك زندگي ايراني ـ اسلامي

شايد در نخستين گام براي بررسي آثار و پيامدهاي اشتغال زنان بر خانواده و جامعه بايد مفهوم اشتغال را مورد بازبيني قرار داد. اشتغال از جمله مفاهيم بنيادين و كليدي است كه در هر فرهنگي معنايي متفاوت پيدا مي‏كند. امروز در جامعه ي ما نيز اشتغال اغلب به همان معنايي رايج در غرب به كار مي‏رود؛ يعني كار درآمدزا. در اين فرهنگ، شاغل به كسي مي‏گويند كه در ازاي كار، دستمزدي دريافت كند. اما شغل در فرهنگ اسلامي بر مفهوم «كار» تأكيد دارد.

كار به معناي عام هر چيزي است كه برايش انرژي صرف مي‏شود؛ چه رسمي باشد چه غيررسمي، مزدبگير باشد يا في سبيل‏الله. بنابراين تعبير كار خانگي، خانه‏داري، پرورش فرزند، فعاليت زنان روستايي در بخش كشاورزي و مواردي نظير آن نيز به مفهوم كار است. در متون ديني نيز بر اين معنا از كار تأكيد شده است و همه مكلف به آن هستند.

از سوي ديگر، خانه داري حتي ارزش افزوده هم دارد. براي نمونه، اگر يك ماه هزينه ي كارهايي را كه خانم در خانه انجام مي‏دهد را محاسبه كنيد، ارزش كار آن ها مشخص خواهد شد و مشاهده خواهيد كرد كه خانه‏داري زن علاوه بر ساير محسناتي كه دارد از لحاظ اقتصاد فردي نيز مقرون به صرفه است و تأثير زيادي بر اقتصاد جامعه دارد. برآورد شده است كه كار منازل بين 25 تا 40 درصد ثروت ايجادشده در كشورهاي صنعتي را در بر مي‏گيرد.1
علاوه بر اين فرآيند مهم تربيتي، عاطفي، اخلاقي و... نيز بر حضور مؤثر زن در خانه مترتب است. پس مي بينيم كه خانه داري نه فقط شغل محسوب مي شود، كه در حلقه هاي اقتصادي جايگاه مهمي را هم به خود اختصاص مي دهد.

بايدها و نبايدهاي اشتغال زنان از نگاه رهبري

از نگاه رهبر معظم انقلاب نيز اشتغال بانوان بايدها و نبايدهايي دارد. آسيب نرسيدن به نقش هاي اصيل زن، يعني مادري و همسري، و بحث رعايت حريم محرم و نامحرم و پرهيز از اختلاط، شروط اساسي است كه رهبر معظم انقلاب براي اشتغال بانوان جامعه بر مي شمرند.2

بنا بر تأكيد ايشان، نقش هاي همسري و مادري، بر خلاف ديگر نقش هاي تعريف شده در جامعه، بي بديل اند و فقط زن مي تواند از پس آن برآيد.3 به تعبير رهبر فرزانه ي انقلاب، فرزندآوري و تربيت فرزند و باز كردن گره از تارهاي فوق العاده ظريف عواطف كودك، تنها با سرانگشتان مادر امكان پذير است تا كودك دچار عقده ي عاطفي نشود.4

از سوي ديگر، عدم رعايت حريم ها مي تواند نظام ارزشي و اخلاقي جامعه را به ورطه ي نابودي بكشد. اين اتفاق با سستي پايه هاي خانواده و بي اعتمادي شوهر آغاز مي شود و با پوك كردن پايه هاي سلامت اخلاقي خانواده به جامعه نيز كشيده مي شود.

بر همين اساس، مي توان اثرگذاري اشتغال بانوان بر نقش هاي مادري و همسري را مورد ارزيابي قرار داد.

بايد ها و نبايدهاي اشتغال بانوان

اشتغال زنان مانند هر پديده ي ديگري داراي وجوه مثبت و منفي است. در اينجا نيز بايد اهميت و تأثيرگذاري اين محاسن و معايب را بر فرد، خانواده و جامعه در نظر گرفت تا بتوان به يك قضاوت كلي از ترسيم جايگاه زن در مشاركت هاي اجتماعي دست يافت.

افزايش اعتماد به نفس، احساس استقلال، خودباوري و كمك به اقتصاد خانواده از محاسني است كه براي اشتغال زنان برشمرده مي شود، اما چالش هاي بسياري نيز در اين مسير وجود دارد؛ چالش هايي براي خود بانوان، فرزندان، خانواده و در نهايت جامعه.

پيامدهاي فردي اشتغال زنان

تحميل فشارهاي روحي و جسمي ناشي از تعدد نقش ها: اشتغال نقش هايي غير از نقش اصلي مادري و همسري به بانوان تحميل مي‏كند. اين تنش ها گاهي سبب تغييرات كلي در خلق وخوي زنان مي شود؛ به گونه اي كه روحيه ي لطيف و ظرافت هاي زنانه گاهي به طور كلي تحت تأثير قرار مي گيرد و اين مهم، هم بر رشد و تعالي فردي زن اثرگذار است و هم بر روابط خانوادگي وي.

تأخير در ازدواج: تجرد قطعي يا تجرد تا سنين بالا امري است كه در ميان زنان شاغل بيشتر به چشم مي خورد و استقلال مالي يكي از دلايل اين پديده است. اين موضوع صرف نظر از تبعات فردي، منجر به كاهش نرخ رشد جمعيت در جامعه نيز مي شود.

جا به جايي نقش ها و اولويت ها: زنان شاغل گاهي آن چنان در كار خود غرق مي شوند كه نقش ها و اولويت هايشان تغيير مي كند و اين تغييرات بر ارزش ها و انتظارهاي فرد، تفكر و تصميم گيري هاي وي تأثير مي گذارد و به مرور زمان، مسائل كاري بر مسائل خانوادگي، همسر و فرزندان اولويت مي يابد.

احساس گناه در مادران شاغل: مادران شاغل گاهي به علت نگراني از عدم حضور در كنار فرزندشان احساس گناه مي كنند كه اين احساس منجر به اضطراب و در نهايت، لطمه به كار و رابطه ي مادر و كودك مي شود و به صورت پرخاشگري، توجه بيش از اندازه به كودك و... بروز مي كند.
پيامدهاي خانوادگي اشتغال زنان

سستي كانون خانواده: از نظر «آنتوني پارسونز» پايگاه اجتماعي خانواده و حفظ امنيت و آسايش خانواده از طريق درآمد شغلي مرد است و نقش زن ايجاد و حفظ روابط عاطفي درون خانواده است. پارسونز اين تقسيم را بهترين شكل براي حفظ وحدت خانوادگي مي داند و تداخل هر نقش ديگري را سبب بر هم خوردن تعادل زندگي به حساب مي آورد، زيرا به خصوص در حالت اشتغال زن، او تبديل به رقيب شغلي شوهر خود مي گردد و اين رقابت زن و شوهر با يكديگر سبب ناهماهنگي و نابساماني خانواده مي شود. به باور وي، نقش هاي متعارف زن و مرد معادل و مكمل يكديگر است.

سردي روابط با همسر: زن ويژگي هاي روحي متفاوتي از مرد دارد. از همين رو، چالش هايي كه در محيط كار به وجود مي آيد مي تواند خستگي هاي روحي و جسمي را براي وي به وجود آورد و اين خستگي ها بر روابط زناشويي و حتي كلامي زن تأثير مي گذارد و مي تواند منجر به سردي ارتباط او با همسرش شود. در نتيجه، تفاهم زن و مرد به تخاصم مبدل مي گردد و حتي مي تواند منجر به جدايي شود.

بروز روحيه ي مديريتي در برخورد با همسر: گاهي زنان شاغل، روحيه ي منعطف و مهربان خود را از دست مي دهند و روحيه ي مديريتي پيدا مي‏كنند كه اين مسئله نيز بر روابط آن ها با همسر تأثيرگذار است.

استقلال مالي و احساس عدم وابستگي: گاهي استقلال مالي و عدم وابستگي اقتصادي زن سبب تغيير روابطش با مرد مي شود. به بيان ديگر، رفتار استقلال طلبانه ي زن، اقتدار و مديريت مرد را خدشه دار مي كند و اين مسئله موجب بروز اختلاف در خانواده مي‏شود.

كم رنگ شدن حضور زن در خانه: اشتغال زن سبب مي‏شود تا زمان حضورش در كانون خانواده كاهش يابد و اين مهم، علاوه بر تأثير بر روابط او با همسر، فرزندان را نيز متأثر مي سازد.

انتقال خستگي ناشي از كار به خانه و عدم آمادگي جسماني و رواني براي برآوردن نيازهاي رواني و عاطفي اعضاي خانواده يكي ديگر از عوارض اين حضور كم رنگ است.

ارضاي نيازهاي كلامي و عاطفي زن در محيط كار: برخي از بانوان شاغل در محيط كار آن قدر با همكاران و مراجعان ارتباط كلامي دارند كه ممكن است در منزل نياز و انگيزه اي براي برقراري رابطه ي كلامي با اعضاي خانواده نداشته باشند. اين مسئله مي تواند به شكل مشكلات عاطفي و رفتاري و دوستي هاي افراطي و ناسالم در فرزندان بروز كند. در مورد همسر نيز ممكن است اين موضوع موجب بدخلقي و برقراري روابط عاطفي و كلامي ناسالم با زنان ديگر شود.
كاهش ارتباط با بستگان و دوستان: خانواده هاي شاغل، در مقايسه با خانواده هاي سنتي، وقت كمتري براي حضور در خانواده و اقوام دارند. از اين رو، به نوعي منزوي مي شوند و حمايت عاطفي و رواني و حتي مالي اطرافيان را از دست مي دهند.

غلبه ي ارتباطات كاري بر ارتباطات خانوادگي: گاهي ارتباطات دوستانه و روابط عاطفي در محيط كار و ميان همكاران از روابط و تعاملات خانوادگي پيشي مي گيرد؛ به گونه اي كه همان مدت زمان كوتاه حضور در خانواده نيز حضوري سرد است و اين به روابط خانوادگي بيش از پيش آسيب مي زند.

تأثير اشتغال مادر بر فرزندان

ارتباط فرزندان با مادر نه فقط در رفع نيازهاي كودك مؤثر است، بلكه بر حالات رواني و عاطفي وي نيز تأثير مي گذارد. مادران شاغل اغلب به دليل آنكه بخش مهمي از ساعات مفيدشان را در طول روز از فرزند جدا هستند، نمي توانند همانند مادران خانه دار به كودكان خود رسيدگي كنند. علاوه بر اين، آن ها در كنار خستگي جسمي و ذهني ناشي از كار، مسئوليت ‏خانه و خانه داري را هم به دوش مي كشند. از سوي ديگر، سپردن كودكان به مهد كودك هم چندان مورد تأييد كارشناسان نيست، چرا كه به باور آن ها اين كار ممكن است موجب بروز نابساماني هاي رواني خاصي در بزرگ سالي شود.

فاصله ي عاطفي از فرزند: روان‏شناسان معتقدند كودكان در سال‏هاي نخستين زندگي، نياز شديد عاطفي دارند و اين نياز تنها از سوي مادر تأمين مي‏شود و با هيچ نهاد جايگزين ديگري تأمين نمي‏شود. با شاغل شدن زن، كه مهم‏ترين نقش را در ايجاد تعادل عاطفي و رواني و ايجاد فضايل دارد، لطمه ي شديد روحي به فرزندش وارد مي‏شود.

كاهش نفوذ مادر در تابعيت پذيري فرزند: هر مسئله اي كه سبب دوري والدين از فرزندان شود از ميزان نفوذشان در آن ها كم مي كند. اشتغال مادر نيز اين دوري را پديد مي آورد و به اين صورت، بر تربيت صحيح فرزندان تأثير مي گذارد، زيرا فرزند ديگر حرف شنوي لازم را ندارد.

رفتارهاي تربيتي خارج از خط تعادل: خستگي هاي روحي ناشي از اشتغال در خارج از منزل گاهي سبب رفتار غيردوستانه و سخت گيري افراطي مادر مي شود و گاهي هم مادر مي كوشد تا ساعات نبودن خود را با هديه يا نوعي باج دادن به فرزند جبران كند و اين روند افراطي و تفريطي رفتار با فرزندان كليّت تربيت او را دچار خدشه مي نمايد.

عدم نظارت مستقيم بر فرزندان و غفلت از نيازهاي آن ها: پرخاشگري و عدم تمركز، اُفت تحصيلي و بحران هاي عاطفي در نوجواني حكايت از عدم نظارت مستقيم والدين و به خصوص مادر بر آ ن ها دارد و اين مسئله نياز به حضور و واكنش به موقع مادر در برابر رفتارهاي فرزندان را بيشتر به رخ مي كشد.

تضعيف جايگاه پدر: اشتغال مادر ممكن است نقش و جايگاه پدر را در بين فرزندان پسر مخدوش كند. فرزندان چون مي توانند بخشي از نيازهاي مالي خود را از طريق مادر برطرف نمايند، ممكن است نقش پدر را در منزل ناديده بگيرند و از كمك ها و راهنمايي هاي وي خود را بي نياز بدانند و به مرور زمان، پدر در انزوا قرار گيرد.

كم رنگ شدن نقش مادر به عنوان الگوي جنسيتي براي دختران: بي ترديد نخستين الگوي دختر، مادر است. دختر در تعامل با مادر، خانه داري، كدبانويي، شوهرداري، بچه داري و امثال آن را ياد مي گيرد و به تدريج، بخشي از مسئوليت زندگي را در خانواده بر عهده مي گيرد و خود را براي زندگي آينده آماده مي كند؛ اما حضور كم مادر در خانه و كانون خانواده اين الگو را بي رمق مي سازد.

دوگانگي در تربيت فرزندان: در طول زمان حضور در محل كار، مادر مجبور است فرزند يا فرزندان خود را به مهد كودك يا به افراد ديگري از فاميل مثل خواهر يا مادربزرگ بسپارد. اين در حالي است كه الگوهاي تربيتي مادر با ايده ها و روش هاي تربيتي مربيان مهدها و ديگران متفاوت خواهد بود و فرزندان با حالتي دوگانه در رفتار و افكار و ارزش ها رشد خواهند نمود.
آثار اجتماعي اشتغال بانوان

اگرچه پيامدهاي فردي، خانوادگي و آثار اشتغال مادر بر فرزندان همگي مي توانند به طور غيرمستقيم جامعه را متأثر سازند، اما اشتغال زنان به طور مستقيم نيز تبعاتي براي جامعه دارد. از جمله تبعات اين امر مي توان به كاهش رشد جمعيت و بيكاري مردان اشاره كرد.

1. اثر اشتغال بانوان با نرخ رشد جمعيت در كشور

2. نرخ رشد جمعيت در كشور ما نيز با كاهش چشمگيري مواجه شده است؛ كاهشي كه به باور بسياري از صاحب نظران ارتباط معناداري با افزايش اشتغال بانوان در دهه هاي اخير دارد.

كم شدن ميل به فرزندآوري: زنان شاغل به سبب تعدد وظايف ترجيح مي دهند فرزندان كمتري داشته باشند تا بتوانند از پس ايفاي نقش مادري برآيند. در نتيجه امروز تك فرزندي پديده ي غالبي است كه در خانواده هايي كه در آن ها زن شاغل است بيشتر ديده مي شود. گاهي هم شاهد فاصله ي سني زيادي بين بچه ها هستيم كه آسيب هاي خودش را دارد.

تأخير در فرزندآوري: در كشور ما و بر اساس ضعف قوانين و اجراي نامناسب آن ها، زنان شاغل براي از دست ندادن شغلشان ناگزيرند فرزندآوري را به تأخير بيندازند.

3. بيكاري مردان
زنان اغلب نيروي كار ارزان تري به شمار مي روند و به دليل آنكه مسئوليت مديريت مالي خانواده با آنان نيست، راحت تر زير بار مشاغل كم درآمد مي روند. همين امر موجب مي شود شركت ها و مؤسسات به استفاده از نيروي زن تمايل داشته باشند و در اين ميان، مردان بيكار مي مانند. اين موضوع يكي از نگراني ها و دغدغه هاي جامعه ي امروز ما نيز هست.

راهكارها

در برابر آسيب هايي كه براي اشتغال بانوان برشمرديم، راهكارهايي نيز وجود دارد؛ راهكارهايي كه مي توان علاوه بر در نظر گرفتن مسائل اقتصادي خانواده، آرامش روحي و رواني بانوان، نهاد خانواده و فرزندان را نيز در آن ها منظور كرد.

1. توجه به ارزش و اهميت خانه و خانه داري:شايد در نخستين گام لازم باشد تا با نگاهي دوباره به جايگاه خانه داري و ارزش همسري و مادري، بازتعريفي از اشتغال و مفيد بودن بانوان جامعه ارائه شود. مطابق تعريفي كه ارائه شد، خانه داري متقارن با بيكاري نيست، بلكه خانه‏داري و ايفاي نقش مادري و همسري، بستر فرهنگ‏سازي و اصلاح اجتماع و رشد انسان‏هاست؛ همچنان كه در آيات و روايات ما نيز به ارزش مادري و همسري زنان توجه ويژه اي شده است.

2. احياي ارزش مادري و اهميت تربيت فرزند

3. تقسيم كار ميان اعضاي خانواده

4. پرهيز از تجمل گرايي و رعايت اعتدال و قناعت در هزينه ها و مخارج زندگي و به نوعي بازگشت به سبك زندگي ايراني و اسلامي سبب كاهش چشمگير نيازهاي مادي خانواده مي شود و ديگر نيازي به اشتغال هم زمان زن و شوهر براي تأمين هزينه ها نيست.

5. گسترش كارهاي نيمه وقت يا پاره وقت براي بانوان

6. جدي تر شدن بحث دوركاري و در نظر گرفتن اولويت براي دوركار شدن زنان، به خصوص مادران داراي فرزند كوچك

7. تفكيك محيط هاي شغلي مردان و زنان براي پيشگيري از بروز برخي آسيب هاي اخلاقي

8. توسعه ي مشاغل خانگي و توسعه ي مشاغل محلي

9. امكان به دست آوردن فرصت شغلي پس از وقفه ي چند ساله به دليل انجام فعاليت‏هاي مادرانه

10. حذف كشيك‏هاي غيرضروري در ساعات شب براي زنان

11. ايجاد فرصت‏هاي شغلي جديد در عرصه‏هاي متناسب با روحيات بانوان

12. جدي گرفتن بيمه ي زنان خانه دار براي كاستن از دغدغه هاي معيشتي اين قشر مفيد و مؤثر

اين ها از جمله مواردي است كه همت و باور مسئولان و سياست گذاران جامعه را مي طلبد و اگر جدي گرفته شود، مي تواند تا حدود زيادي از مشكلات بانوان در زمينه هاي اقتصادي بكاهد.

نتيجه گيري

اشتغال بانوان هرچند منعي ديني يا اجتماعي ندارد، اما با آسيب هايي در ابعاد فردي، خانوادگي و اجتماعي همراه است. هرچند كم نداريم بانواني را كه با رعايت بايدها و نبايدهاي اشتغال، كه مهم ترين آن ها آسيب نديدن نقش مادري و همسري و پرهيز از اختلاط با نامحرم است، علاوه بر مشاركت اجتماعي موفق، نقش هاي اساسي خود را نيز به شايستگي انجام مي دهند. اما نمي توان انكار كرد اين مهم نيازمند همراهي و همدلي تمامي اعضاي خانواده است. در غير اين صورت، فرسودگي و كسالت روح و جسم بانوان شاغل امري دور از انتظار نخواهد بود.

از سوي ديگر، با كندوكاوي جدي در برخي از پژوهش ها و مقالات حامي اشتغال زنان و معرفي اين موضوع به عنوان نياز واقعي و مطالبه ي جدي زنان، ردپاي تفكرات فمينيستي را مي توان در آن ها مشاهده كرد كه آگاهانه يا ناآگاهانه وارد اين مفاهيم شده اند. به هر حال، تفاوت هاي جسماني و روان شناختي زنان و مردان و تفاوت بين بافت ديني ـ فرهنگي جامعه ما با جوامع اروپايي و غربي از مواردي است كه اشتغال بانوان در جامعه ي ما را از جوامع اروپايي متمايز مي سازد.

هرچند نمي توان براي مثبت يا منفي بودن اشتغال بانوان نظر قطعي ارائه كرد، اما به نظر مي رسد نقش هاي بي بديل زنان در محيط خانواده آن قدر مهم است كه نمي توان آن را با هيچ نقش ديگري مقايسه كرد و حيف است اين تعهد تأثيرگذار آسيب ببيند يا به آن خدشه وارد شود.(*)

منابع:

1. گيدنز، 1373، ص 196.

2. بيانات حضرت آيت الله خامنه اي در سومين نشست انديشه هاي راهبردي.

3. همان.

4. همان.

خسرو محمدزاده بازدید : 201 شنبه 13 مهر 1392 نظرات (1)
به گزارش پايگاه اينترنتي بسيج به نقل از پايگاه اطلاع رساني بسيج رسانه ملي، مراسم اختتاميه نخستين جشنواره پويانمايي بسيج با حضور سردار علي فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعفين، دكتر علي اصغر جعفري رئيس مركز بسيج رسانه ملي، حجت الاسلام امرودي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و جمعي از مسئولان و فعالان فرهنگي در باغ موزه قصر تهران برگزار شد.

سردار فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعفين در اين مراسم با اشاره به اين سخن امام راحل(ره) كه انقلاب اسلامي بر سه پايه؛ قرآن، عترت و مردم است، گفت: نقش بي بديل مردم آن چنان در روند شكلگيري انقلاب اسلامي روشن و مهم بوده كه ايشان آن را در كنار اركاني چون قرآن و عترت بر شمرده است.

وي با اشاره به نقش بي بديل مردم در خلق حماسه هاي مختلف بعد از انقلاب گفت: حماسه عظيم هشت سال دفاع مقدس نمونه بارز نقش مردم در خلق حماسه ها بود.

سردار فضلي در ادامه با بيان اين كه نائب امام زمان(عج) در چهارم آذر 87 در بياني فرمودند كه هر كسي قلبش براي اسلام مي تپد بسيجي است، حتي اگر ثبت نام هم نكرده باشد، افزود: نقش اين مردم و اين بسيجيان در خلق حماسه هاي مختلف به طور حتم نقش اساسي و غير قابل انكار است.

جانشين سازمان بسيج مستضعفين با بيان عرض تبريك به مناسب اولين جشنواره پويانمايي بسيج، تصريح كرد: اين يك اتفاق بسيار بزرگ و مبارك است كه امروز همه ما جمع شده ايم تا اختتاميه چنين جشنواره مهمي را به لحاظ نوع كاركرد آن براي انقلاب اسلامي و بسيج برگزار كنيم.

وي اضافه كرد: در بسيج از اين به بعد همه ساله دو جشنواره بزرگ فرهنگي برگزار مي شود كه يكي همين جشنواره است و ديگري جشنواره رهاورد سرزمين نور مي باشد كه از جهاتي هم با اين جشنواره در بخش توليدات دفاع مقدس و راهيان نور هم پوشاني دارد.

سردار فضلي با حج بصيرتي خواند راهيان نور در ادامه در خصوص جشنواره رهاورد سرزمين نور گفت: اين جشنواره به اميد پروردگار روز 20 اسفند امسال در يكي از سرزمين هاي نوراني خوزستان برگزار خواهد شد.

وي استقبال از اين جشنواره را خوب ارزيابي كرد و ادامه داد: سالانه حدود 20 هزار اثر توليد شده از اقشار مختلف مردم به اين جشنواره ارسال مي شود كه بخشي هم مربوط به پويانمايي است و اين يك ظرفيت عظيم فرهنگي است كه شهداي ما آن را بر سر راه مان قرار دادند تا آرمان هاي آن ها كه آرمان هاي انقلاب اسلامي است ترويج شود.

سردار فضلي با اشاره به توجه سازمان بسيج به توليد در عرصه پويانمايي تصريح كرد: بسيج با احساس سنگيني تكليفي كه امروز بر دوش دارد عزم جدي خود را براي ورود اساسي تر به اين عرصه جزم كرده و سعي دارد در همه سطوح ساختاري خود تا رده پايگاه از توليد و تقويت توليد آثار پويانمايي حمايت هاي جدي داشته باشد تا يكي از دغدغه هاي اصلي در حوزه اثر گذاري پيام انقلاب اسلامي بر مردم ايران و جهان با اين كار تا حدودي مرتفع گردد.

وي اين حوزه را حوزه دفاع مقدس و جهاد فرهنگي قلمداد كرد و افزود: روند بيان رهبري فرهيخته انقلاب در رابطه با سير هجمه فرهنگي دشمن از تهاجم فرهنگي به شبيخون فرهنگي و از ناتوي فرهنگي تا جنگ نرم در حوادث فتنه بزرگ سال 88 اين وظيفه را بر دوش ما سنگين تر مي كند تا به مقابله با اين هجمه هاي عظيم بپردازيم.

وي افزود: اميدواريم با بستر سازي لازم در سازمان بسيج براي تسري اين امر در تمام لايه هاي بسيج و نيز همكاري سازمان ها و رده هايي چون بسيج صدا و سيما و ساير سازمان ها بتوانيم قدم هاي بزرگتري را در اين راه برداريم و جشنواره هاي پوينمايي سال هاي آينده اين امر به وضوح ديده شود.

وي در انتهاي سخنان خود از دست اندركاران برگزاري اين جشنواره نيز تشكر كرد و سلام سردار نقدي را ابلاغ نمود و افزود: متاسفانه سردار نقدي علي رغم تاكيد و اهميتي كه به مسائل فرهنگي و توليدات پويانمايي داشتند، به علت اين كه سفرشان به استان خراسان شمالي به درازا كشيد موفق به حضور در اين جمع مهم نشدند و وظيفه حضور و ابلاغ سلام خويش را به بنده محول فرمودند.


رونمايي از دومين آلبوم موسيقي توليدي بسيج صداو سيما
همزمان با برگزاري اختتاميه نخستين جشنواره پويانمايي بسيج در باغ موزه قصر، از دومين آلبوم موسيقي توليدي بسيج صداوسيما به نام «رمز پيروزي» رونمايي شد.
در اين رونمايي كه با حضور با حضور سردار علي فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعفين، دكتر علي اصغر جعفري رئيس مركز بسيج رسانه ملي، حجت الاسلام امرودي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و جمعي از مسئولان و فعالان فرهنگي برگزار شد، رئيس بسيج صدا و سيما در توضيح درباره اين آلبوم، گفت: يكي از كارهاي خوب و تاثيرگذار بسيج صداوسيما راه اندازي شوراي ادبيات مقاومت بود.
وي افزود: تا به اين لحظه قريب به ۴۰ قطعه موسيقي فاخر توليد شده و بسيج توانسته در طراز تخصصي توليدات كشور آلبوم هايي تقديم كند.
جعفري ادامه داد: آلبوم سومي هم توليد شده است كه مربوط به ماه محرم مي باشد و تا قبل از شروع اين ماه رونمايي از اين آلبوم نيز در يك مراسم رسمي انجام شود.



برگزيدگان جشنواره پويانمايي بسيج
نخستين جشنواره پويانمايي بسيج شب گذشته با برگزاري مراسم اختتاميه و معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بسيج رسانه ملي، مراسم اختتاميه نخستين جشنواره پويانمايي بسيج با حضور سردار علي فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعفين، دكتر علي اصغر جعفري رئيس مركز بسيج رسانه ملي، حجت الاسلام امرودي قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و جمعي از مسئولان و فعالان فرهنگي در باغ موزه قصر تهران برگزار شد.
در پايان اين مراسم از برگزيدگان اولين جشنواره پويانمايي بسيج با اهدا تنديس، ديپلم افتخار و جايزه نقدي تقدير بعمل آمد.
اسامي برگزيدگان بخش مسابقه اولين جشنواره پويانمايي بسيج به قرار زير است:
تنديس، ديپلم افتخار و جايزه نقدي براي؛
بهترين تهيه كنندگي:
« پاييز گرم» از الهام ابراهيمي
بهترين كارگرداني:
«پاييز گرم» عليرضا اخباري
بهترين سبك بصري در بخش فيلم بلند و نيمه بلند:
«پاييز گرم» فراز شاينار
بهترين فيلمنامه:
«داستان سامرا» حسين سلطاني، وحيد چالاك و مجيد اسماعيلي
بهترين طراحي شخصيت:
«آقاي مهربان» محمد خيرانديش، سعيد غني زاده، حسن تبريزي و مريم صفايي
بهترين انيماتور:
«آقاي مهربان» مهدي محمديان
بهترين فضاسازي:
«داستان سامرا» حسين سلطاني، وحيد چالاك و سيد محمد صديقي
بهترين موسيقي:
«رقص قاصدك ها» امين هنرمند
بهترين صداگذاري:
«۹:۲۰ دقيقه در بوشهر» فرشيد جليلي
بخش فيلم كوتاه
بهترين تهيه كنندگي:
«آنها زنده اند» حسن علي اربابي
بهترين كارگرداني:
« آنها زنده اند» محمد لطف علي
بهترين فيلمنامه نويسي:
«پدر» سيد محمدرضا خردمندان
بهترين طراحي شخصيت:
«ابراهيم در آتش» هادي طبسي
بهترين سبك بصري:
«عطر عاشقي» منصوره خطيون
بهترين انيماتور:
«پرواز در بي نهايت» حسام الدين فيروز نيا
«ابراهيم در آتش» نسرين گاييني، ربابه قاسمي و هادي طبسي
بهترين فضاسازي:
« برادركشي» اميدنيكوهمت تك
بهترين موسيقي:
«پرنده و درخت» مهرداد جوان
بهترين صداگذاري:
«آنها زنده اند» سيد عليرضا علويان
فيلم هاي تأثيرگذار
بخش مقاومت و بيداري:
«مجموعه تلخند» سعيد ترخاني، امير دهقان
بخش سبك زندگي ايراني و اسلامي:
«آواز مينا» مهدي آقاجاني
بخش نگاهي نو:
«مجموعه هلوكاست» مازيار بيژني
جايزه ويژه فيلمسازان بسيجي:
رتبه اول:«۹:۲۰ دقيقه در بوشهر» محمد امين همداني
رتبه دوم:«تجدد» امين رهبر
رتبه سوم:«نور» سعيد ترخاني

 

 

خسرو محمدزاده بازدید : 298 شنبه 13 مهر 1392 نظرات (0)

به گزارش پايگاه اينترنتي بسيج، مسابقه لبيك يا امام 2 با موضوع شعار سال 92 "حماسه سياسي و حماسه اقتصادي" در سه بخش كاريكاتور، پوستر و شعر و شعار ادبي با شركت 682 اثر از 198 هنرمند از سوي پايگاه اينترنتي بسيج برگزار شد.

آثار پذيرفته شده در اين مسابقه كه در فضاي مجازي برگزار شد توسط كميته هاي داوري معاونت فرهنگي اجتماعي بسيج مورد بررسي قرار گرفته و نفرات برتر معرفي شدند.

بر اين اساس 15 كمك هزينه سفر عتبات عاليات به 5 اثر برگزيده در هر بخش و 15 جايزه ويژه نقدي به 5 اثر برتر هر بخش اختصاص يافت.

گفتني است سال گذشته مسابقه "لبيك يا امام 1" با موضوع شعار سال 91 "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" با حضور 124 هنرمند و ارائه 378 اثر در سه بخش كاريكاتور، پوستر و شعر و شعار انجام و پس از داوري 10 هزينه سفر به عتبات عاليات و 17 جايزه ويژه نقدي مجموعا به 27 نفر اهدا شد.

همچنين مسابقه ي "حضور، پاسخ تحريم" ويژه انتخابات 12 اسفند 1390 با شركت 330 اثر از 110 نفر در سه بخش كاريكاتور، پوستر و شعر و شعار و با اهداي 15 هزينه سفر عتبات عاليات و 23 جايزه ويژه مجموعا به 38 نفر برگزار شد.


اسامي برندگان و جوايز:

بخش كاريكاتور:
1- حميد صوفي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
2- عباس گودرزي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
3- محمدعلي خلجي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
4- عبدالله حمزه ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
5- سعيد صادقي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
6- پيمان علي شاهي ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
7- سجاد جعفري ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
8- عباس ناصري ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
9- حسين رحيم خاني ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
10- فاطمه ذاكري ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)

بخش پوستر:
11- رحمت نبي زاده ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
12- محمدرضا حافظي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
13- فرشته آذري پور ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
14- حميد فخار ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
15- نصير بشيري ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
16- نرگس حاتمي پور ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
17- ميثم خالوندي ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
18- حسين اسفنداني ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
19- ميلاد فيضي ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
20- محسن عالي ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)

بخش شعر و شعار ادبي:
21- عباسعلي جاويدان ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
22- محمدصادق خدايي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
23- زهرا شعباني ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
24- هدايت كارگر شوركي ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
25- سيد امير موسوي فريد ( لوح تقدير + 7/000/000 ريال كمك هزينه عتبات عاليات)
26- زهرا آراسته نيا ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
27- هادي فردوسي ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
28- عليرضا قنبري ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
29- معصومه تيما ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)
30- عباسعلي رمضاني ( لوح تقدير + 1/500/000 ريال جايزه نقدي)

نحوه اهداي جوايز از طريق رايانامه (Email) به افراد اعلام خواهد شد.

تعداد صفحات : 17

درباره ما
Profile Pic
اطلاعیه: از کلیه وبلاگ نویسان ارزشی عزیز که علاقه مند همکاری در اداره پایگاه اینترنتی بسیج های سنندج را دارند دعوت میکنیم ما را در هر چه بهتر شدن این سایت همیاری کنند. .............. رزمنده ای كـه در فـضای سایبر می جنـگی بـرای فـشردن كلیدهای كامپیوتر وضـو بگیر و بـا نیـت قربه الی الله مطلب بنویس.بدانكه تو مصداق و مارَمَیت اِذ رَمَیت ... هستی .تو در شبهای تـاریك جبهه سایبری از میدان مین گناه عبور میكنی مراقب باش،به شهدا تمسك كن بصیرتت را بالا ببر كه تركش نخوری...رابطه خودت را با خدا زیاد كن...با اهل بیت یكی شو و در این راه گوش به فرمان آنها باش. .............. *افـــتــخـارات وبــــلاگــ* افتــخاری جـــز خـــدمت نداریــــم
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 153
  • کل نظرات : 24
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 287
  • بازدید سال : 5,544
  • بازدید کلی : 107,788
  • بنر و هدر صلواتی

    با سلام خدمت وبلاگ نویسان و مخاطبان همیشگی سایت "آسمان بسیج"

    به منظور پاسداشت زحمات وبلاگ نویسان در فضای مجازی در نظر داریم به وبلاگ نویسان فعال در سایت بسیج های سنندج هدر و بنر رایگان ارائه دهیم.

    برای این منظور کافی است سفارش خود همراه با مشخصات کامل(آدرس وبلاگ/اندازه/جملات و رنگ بندی درون طرح) به ایمیل [email protected] ارسال نمائید.